Belasí sa spoliehajú aj na pomoc Tehelného poľa

Belasí sa spoliehajú aj na pomoc Tehelného poľa

Slovanisti ako prví z našich zástupcov vstúpia do európskych súťaží, v stredu večer začnú kvalifikáciu Ligy majstrov proti Sutjeske Nikšič.

Ostrým štartom v Lige majstrov vstúpia futbalisti Slovana Bratislava do novej sezóny. V stredu o 20.15 sa na Tehelnom poli v prvom zápase 1. kola kvalifikácie skonfrontujú so šampiónom Čiernej Hory Sutjeskou Nikšič. Odveta je na programe v stredu 17. júla v Nikšiči. Tréner belasých Martin Ševela pred dôležitým vstupom do súťaže deklaroval, že jeho mužstvo je po kvalitnej príprave naladené na dosiahnutie stanoveného cieľa - prejsť cez súpera do 2. kola, v ktorom by bol ďalším súperom 9-násobného majstra Slovenska cyperský klub APOEL Nikózia.

"Všetci veľmi túžime po úspešnom vstupe do kvalifikácie Ligy majstrov. Absolvovali sme kvalitnú prípravu, dosiahli sme zaujímavé výsledky, ale reálne nás preveria až ostré zápasy. O súperovi vieme, že je veľmi dobre organizovaný v defenzíve, je disciplinovaný a má zaujímavú typológiu hráčov, ktorí vedia byť nebezpeční zo štandardných situácií. Hráčom sme na videu ukázali aj slabiny súpera, ktoré chceme využiť. Hráči sú zdraví a pripravení na zápas, jediný problém hlásil Jurij Medveděv, ktorého štart je otázny. Čo sa týka zostavy, mám v hlave dve alternatívy, líšia sa herným štýlom a rozostavením. V prvom rade však záleží na tom, aby sme na ihrisku opäť odviedli maximum a boli sme zodpovední v defenzíve i aktívni pri útočení. Radi by sme strelili čo najviac gólov, a zároveň žiaden neinkasovali, ale nebudem teraz hovoriť, s akým výsledkom by som bol spokojný. Vnímame úlohu favorita, ale papier je jedna vec, realita na ihrisku druhá. V rámci predzápasovej prípravy urobíme maximum, aby realita na trávniku vyznela v náš prospech a s podporou našich skvelých fanúšikov si chceme vytvoriť výhodnú pozíciu do odvety. Je pre nás veľmi dôležité vstúpiť do sezóny úspešne," povedal Martin Ševela na predzápasovej tlačovej konferencii.

Nové Tehelné pole zažije v stredu európsku premiéru, fanúšikovia uvidia zápas európskeho pohára na tomto mieste takmer po desiatich rokoch a môžu hnať domácich dopredu. "Niektorí by si mohli povedať, že je to klišé, ale to nie je pravda. Naozaj sa vám hrá úplne inak, keď cítite podporu fanúšikov. Ľudia na tribúnach dodávajú hráčom motiváciu a extra silu aj v náročných situáciách. Radi by sme vytvorili z Tehelného poľa nedobytnú pevnosť, kam budú súperi neradi chodiť a my sa tam budeme tešiť. Môžem povedať, že všetci budeme veľmi radi, ak v stredu večer príde čo najviac fanúšikov. Chceme zažiť spoločne tú neskutočnú emóciu, vášeň a atmosféru, vďaka ktorej sme takí silní po návrate na Tehelné pole. Verím, že fanúšikovia budú opäť naším dvanástym hráčom, a že opäť budeme spoločne vyhrávať a radovať sa z úspechov. Tešíme sa na tento európsky večer na krásnom Tehelnom poli," dodal kouč Slovana, ktorého doplnil jeden z najskúsenejších hráčov belasých Marin Ljubičič: "Vieme o našej kvalite, plne však rešpektujeme aj silu súpera. Dnes už v pohárovej Európe naozaj každý tím môže dosiahnuť dobrý výsledok a každý má svoju kvalitu. V domácom prostredí chceme pred našimi fanúšikmi zvíťaziť a vytvoriť si dobrú pozíciu do odvety. Naším zámerom je na ihrisku ukázať, že sme sa od minulej sezóny ešte zlepšili a že hráme ešte lepší futbal. Radi by sme zostali na tej pozitívnej a víťaznej vlne, ktorá nás sprevádza na Tehelnom poli."

Sutjeska je štvornásobným majstrom krajiny, raz triumfovala aj v národnom pohári. Mužstvo vedie čiernohorský tréner Nikola Rakojevič, ktorý by bol v stredu večer spokojný s nerozhodným výsledkom. "Rešpektujeme silu Slovana, ktorý impozantným spôsobom vyhral domácu súťaž. Najväčší rozdiel vnímam v počte zahraničných hráčov. Náš súpera má v kádri veľa kvalitných legionárov, kým my máme len jedného zahraničného futbalu, ostatní hráči sú z Čiernej hory. Analyzovali sme súpera, má výborných ofenzívnych hráčov ako Moha, Šporar, Čavrič či Dražič. V príprave sme sa však zamerali aj na hru v defenzívnom bloku a urobíme maximum pre úspešný výsledok. Brali by sme aj remízu, samozrejme, so streleným gólom. Čaká nás veľká výzva, o ktorú sa chceme pobiť," vyhlásil kouč Nikšiča.

Zápas povedú rozhodcovia z Ruska, hlavným bude Vitalij Meškov, ktorému na čiarach budú asistovať Maxim Gavrilin a Alexej Lunev. Duel bude v priamom prenose vysielať RTVS na Dvojke.