Kanonier Medveď má jasno, najkrajší gól dal Bayo

Kanonier Medveď má jasno, najkrajší gól dal Bayo

Tomáš Medveď hlasoval v ankete Gól sezóny za trio Bayo, Šatka, Gamboš.

Ďalekonosná rana pod brvno, technická finesa, tímová kombinácia s utešeným zakončením, či individuálne majstrovstvo? Všetky tieto atribúty nájdete v ponuke siedmich najkrajších gólov uplynulého ročníka Fortuna ligy, z ktorých vzíde Gól sezóny.

Hoci vybrať si svojho favorita je neľahké, hlasujúci sa na to podujali a niektorí majú o svojom favoritovi predsa len jasno. „Pre mňa je jednoznačne najkrajší gól dunajskostredského kanoniera Vakouna Baya z minulej jesene. Preukázal výbornú orientáciu, technické prevedenie streľby v rámci pohybu, dokonalé zakončenie. Aj góly Šatku či Gamboša, za ktoré som tiež hlasoval, boli nádherné, ale Bayov je ešte o level vyššie,“ chválil dnes už hráča Celticu Glasgow prezident Klubu ligových kanonierov (KLK) Tomáš Medveď.

Bývalý výborný strelec skóroval v najvyšších súťažiach v rôznych krajinách (okrem našej ligy aj v Maďarsku a Číne) dovedna stotrikrát a sám má na konte niekoľko exkluzívnych zásahov. „Spomínam si na jeden zo zápasu Interu proti Slovanu, keď som si center prehodil pätičkou a z voleja trafil do opačného vinkla. Škoda, že ten gól neviem nikde nájsť,“ pokrčil plecami košický rodák. „Dal som však viac pekných gólov, často som sa totiž snažil o zakončenie z prvej ako moje vzory Marco van Basten či Jean-Pierre Papin.“

Dnes je Tomáš Medveď na čele organizácie, ktorá združuje strelecké legendy nášho futbalu a práve Klub ligových kanonierov je v spolupráci s Úniou ligových klubov partnerom ankety Gól sezóny. „Našou prioritou je vrátiť KLK opäť na piedestál, kam určite patrí. Založený bol v roku 1972 a po rozdelení republiky sa trocha stratil. Dnes sa ho snažíme oživiť, pripomenúť ľuďom pravé legendy. Práve anketa Gól sezóny je jednou z mnohých, pri ktorých budeme radi stáť a dávať o sebe vedieť. Chceli by sme edukovať mladých futbalistov a fanúšikov a pripomínať im, čo KLK ako značka znamená,“ dodal Tomáš Medveď.

Hlas prezidenta KLK zamiešal aktuálne poradie v ankete, dokonca aj na prvej priečke, z ktorej Kristophera Vidu zosadil jeho niekdajší spoluhráč z Dunajskej Stredy Vakoun Bayo. V priebehu nasledujúcich dní sa k slovu dostanú aj ďalší z piatich členov odbornej poroty. Rozhodnúť o víťazovi môžete aj vy na http://www.fortunaliga.sk/gol-sezony.

   

Priebežný stav ankety Gól sezóny v utorok 9. 7. o 15.00:

poradiehráčbody spolubody od fanúšikovbody od poroty
1.Vakoun Bayo (Dun. Streda)853
2.Kristopher Vida (Dun. Streda)770
3.Filip Dangubič (Senica)660
4.Jakub Kiwior (Podbrezová)440
5.Ľubomír Šatka (Dun. Streda)422
6.Moha (Slovan)330
7.Martin Gamboš (Žilina)211