Vo výhľade ešte tri posily, odchody len v prípade lukratívnej ponuky

Vo výhľade ešte tri posily, odchody len v prípade lukratívnej ponuky

Slovan pokračuje v príprave na novú sezónu, zatiaľ bez reprezentantov.

Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali letnú prípravu na novú sezónu bez piatich reprezentantov svojich krajín. V kompletnom zložení budú v pondelok 17. júna a ich hlavným cieľom na začiatku ročníka sú výsledky v kvalifikácii Ligy majstrov. Po návrate z národných tímov sa do prípravy trénera Martina Ševelu zapoja brankár Dominik Greif a hráči v poli Vasil Božikov, Dávid Holman, David Strelec a Andraž Šporar. "Začali sme dosť skoro, aby sme boli čo najlepšie nachystaní. Chceli sme aj vedieť, aký je zdravotný stav hráčov, lebo na konci predchádzajúcej sezóny boli drobné zranenia. Máme mesiac do prvého kola Ligy majstrov, je to dostatočný čas, aby sme sa naladili. Konfrontácie budú najmä s tímami z najvyššej českej súťaže, absolvujeme sústredenie v Šamoríne, takže budeme iba v domácich podmienkach," prezradil Ševela.

Kouč belasých sa môže v príprave spoľahnúť na dvoch nových zverencov, ktorými sú obranca Myenty Abena a krídelník Erik Daniel. "Zatiaľ je to len pozitívne, videl som ich na tréningu a na každom sa chcú zlepšovať. Verím, že na svojich pozíciách budú miešať karty aj čo sa týka základnej zostavy. Vyjadril som sa aj po skončení majstrovskej sezóny, že bude dôležité udržať káder pokope. Nám sa podarilo posilniť ho o dvoch hráčov. Uvidíme, aká bude pozícia Andraža Šporara. O hráčov Slovana je veľký záujem, takže z tohto pohľadu to ešte bude zaujímavé," dodal Ševela.

Slovanisti odohrajú úvodný zápas 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 9. alebo 10. júla. Súpera spoznajú 18. júna. "Chcel som sa niekam posunúť a už som tu. Uvedomujem si náročnosť, som len rád, že tu bude konkurencia. Môže to iba pomôcť. Teším sa najmä na prvý zápas a potom na ďalšie. Ambície v Slovane sa teraz týkajú najmä predkôl, potom uvidíme. Nemám tu isté miesto a treba sa oň pobiť," zdôraznil bývalý hráč MFK Ružomberok Daniel.

Informácie o zmenách v kádri pridal športový riaditeľ Richard Trutz: "Pracujeme na príchode stredopoliara a jedného útočníka. Hľadáme ešte alternatívu na ľavý kraj obrany, aby sme zdvojili aj tento post. O prípadnom transfere smerom von z klubu by sme uvažovali len v prípade veľmi lukratívnej ponuky, ktorá by bola prospešná pre rast klubu smerom do budúcnosti."

  

Káder Slovana na začiatku prípravy:

brankári: Matúš Ružinský, Tomáš Rybár, Michal Šulla

hráči v poli: Myenty Abena, Mitch Apau, Kenan Bajrič, Boris Cmiljanič, Aleksandar Čavrič, Dejan Dražič, Richárd Guzmics, Joeri de Kamps, Samuel Kozlovský, Marin Ljubičič, Jurij Medveděv, Moha, Nono, Ibrahim Rabiu, Rafael Ratao, Arťom Suchockij

   

Program prípravných zápasov Slovana:

15. júna o 14.30: KFC Komárno – ŠK Slovan (v Komárne)
18. júna o 17.00: ŠK Slovan – 1. FC Slovácko (v Malackách)
22. júna o 18.00: ŠK Slovan – Baník Ostrava (na Pasienkoch)
25. júna o 16.00: ŠK Slovan – Bohemians 1905 (na Pasienkoch)
30. júna o 18.00: ŠK Slovan – Slavia Praha (na Tehelnom poli)
3. júla o 18.00: ŠK Slovan – SKN St. Pölten (na Pasienkoch)