Hapal: Pôjdeme jednoznačne za tromi bodmi

Hapal: Pôjdeme jednoznačne za tromi bodmi

Slovákov čaká v utorok v Baku tretí súboj kvalifikácie ME 2020.

Tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal rieši pred utorkovým zápasom E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 proti Azerbajdžanu maximálne jeden otáznik v základnej zostave. Na predzápasovej tlačovej konferencii v tejto súvislosti naznačil, že môže prísť k zaujímavej zmene oproti zaužívanej schéme.

Hapala mrzí absencia Miroslava Stocha, krídelník Slavie Praha dostal virózu a necestoval s mužstvom pre obavy z možnej nákazy spoluhráčov. S ambíciami jeho mužstva by to však nemalo zamávať. "Hráči sú odhodlaní urobiť maximum pre dosiahnutie cieľa, ktorým je víťazstvo. Rešpektujeme silu súpera, ktorý čaká na prvý bod v skupine, ale my pôjdeme jednoznačne za tromi bodmi," povedal Pavel Hapal.

Kapitán Marek Hamšík podčiarkol imperatív víťazstva. "Počíta sa každá výhra, pokojne to môže byť aj 3:2 alebo 4:3," vyhlásil hráč čínskeho Ta-lienu I-fang. Hamšík chce potešiť fanúšikov, ktorí precestovali 3000 km zo Slovenska a už deň pred zápasom sa v hlúčikoch schádzali v metropole Azerbajdžanu. "Sme radi, keď za nami ľudia cestujú takú diaľku a podporujú nás. Radi by sme ich potešili dobrou ofenzívnou hrou a víťazstvom. Je to pre nás z hľadiska vývoja skupiny veľmi dôležitý zápas. Čo sa týka taktiky, musíme sa vyvarovať zbytočných strát lôpt, pretože v prechode do útoku sú domáci nebezpeční a ich ofenzívni hráči sú kvalitní v hre jeden na jedného. Naopak, my musíme hrať rýchlo a kolmo, aby sa súper nedokázal presunúť v desiatich pod loptu a brániť," prezradil Hamšík recept na 108. tím rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Domáci stále čakajú na prvý bodový zisk v E-skupine, aj preto podľa 31-ročného špílmachra nečaká Slovákov jednoduchý zápas: "Nikdy som nehral proti súperovi z Azerbajdžanu. Pravdupovediac toho o domácom tíme príliš veľa nevieme, ale určite bude motivovaný pobiť sa proti nám o prvé body. Ale tie chceme aj my, to znamená, že by to mohol byť dobrý zápas pre ľudí."

Zo slovenského tímu si musia dávať pozor Denis Vavro, Juraj Kucka a práve Hamšík, ktorí majú na konte už dve žlté karty a ďalšia by im vystavila "stopku" na septembrový domáci šláger s Chorvátskom. Zápas Azerbajdžan - Slovensko, ktorý má v Bakcell Arene úvodný výkop o 18.00 SELČ, povedú škótski rozhodcovia na čele s hlavným Johnom Beatonom. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke.