Na štarte aj nové tváre, príchod nového majiteľa na spadnutie

Na štarte aj nové tváre, príchod nového majiteľa na spadnutie

Futbalisti Spartaka absolvovali prvý tréning pod vedením Ricarda Cheua.

Futbalisti Spartaka Trnava vstúpili do letnej prípravy na Fortuna ligu 2019/20 s novým trénerom. Čecha Michala Ščasného, ktorý prevzal kormidlo pred pol rokom po Radoslavovi Látalovi, nahradil Ricardo Cheu. Portugalčan, pôsobiaci na jar v FK Senica, dnes viedol prvý tréning svojich nových zverencov. Okrem futbalistov z doterajšieho kádra si v pondelok dopoludnia červeno-čierny tréningový výstroj obliekli aj Matej Jakubek, ktorý v minulosti hral za Dubnicu, Slovan Bratislava či Dunajskú Stredu, africkí stredopoliari Amicha Landry a Kadele Goh, obranca Mauro Suarez či reprezentant Litvy do 21 rokov Svajunas Čyžas.

Okrem zloženia nového kádra však v Trnave riešia aj dôležitú strategickú otázku. Klub, ktorý vyhral Slovnaft Cup a bude tak hrať kvalifikáciu Európskej ligy, by mal už čoskoro definitívne zmeniť majiteľa. V týchto hodinách prebiehajú posledné rokovania o prevode akcií na nových akcionárov. V krátkej budúcnosti by sa malo rozhodnúť. Potom budeme informovať o podrobnostiach," povedal generálny manažér Spartaka Marián Černý.

Trnavčania absolvujú v júni päť prípravných zápasov. Na úvod sa stretnú v sobotu 15. júna s českým prvoligistom FC Fastav Zlín, potom si zahrajú s trojicou slovenských druholigových tímov Komárno, Petržalka a Skalica a na záver ich čaká Sigma Olomouc. Spartak sa ako víťaz Slovnaft Cupu 6. júla predstaví v Dunajskej Strede v Česko-slovenskom superpohári proti Slavii Praha.

Program prípravných zápasov Spartaka Trnava:

15.6. Fastav Zlín – Spartak Trnava (Zlín, 15.00)
18.6. Spartak Trnava – KFC Komárno (Červeník, 17.00)
22.6. Spartak Trnava – FC Petržalka (Červeník, 10.30)
26.6. Spartak Trnava – MFK Skalica (Červeník, 17.00)
29.6. Sigma Olomouc – Spartak Trnava (Olomouc, 15.00)
6.7. Superpohár: Spartak Trnava – Slavia Praha (Dunajská Streda)

    

Aktuálny káder Spartaka

brankári: Dobrivoj Rusov, Dominik  Takáč, Peter Urminský, Petr Bole

hráči v poli: Svajunas Čyžas, Matej Jakubek, Amicha Landry, Mauro Suarez, Kadele Goh, Kristián Mihálek, Gergely Tumma, Ivan Mesík, Alexander Horvát, Kareem Tyriq, Matúš Turňa, Erik Grendel, Kubilay Yilmaz, Filip Dangubič, Tomáš Vantruba, Anton Sloboda, Matúš Čonka, David Depetris, Tomáš Košút, Marek Janečka, Macario Hing-Glover, Lucas Lovat, Rafael Tavares