Kapitán Žiliny: Ukázali sme charakter

Kapitán Žiliny: Ukázali sme charakter

Žilina potvrdila, že sa jej v ostatnom období proti Trnave darí, v 8. kole vyhrala na Štadióne Antona Malatinského 2:1.

V súboji dvoch posledných majstrov museli Žilinčania otočiť skóre, lebo od 68. minúte prehrávali po góle Maleckého. Podarilo sa im to za tri minúty v závere druhého polčasu. „Mužstvo ukázalo charakter. Aj keď terén nebol optimálny, bojovali sme jeden za druhého. Nie všetko nám vychádzalo, lopty nám miestami odskakovali, no tým viac si ceníme víťazstvo. Nie je to prvý zápas, ktorý sa nám podarilo otočiť,“ hovoril kapitán Michal Škvarka.

Futbalisti MŠK prelomili strelecké suchoty, ktoré trvali 342 minút. „Je to škoda. Máme fantastických brankárov, či Miloš Volešák alebo Dominik Holec chytajú skvelo a podržia nás v každom zápase. Nevyužili sme to v ostatných zápasoch, ťažko sa nám presadzovalo v koncovke. Snáď sme smolu prelomili, pomôže nám to a budeme gólovejší,“ verí 26-ročný stredopoliar.

V ostatných zápasoch si zvyká na zmenu v strede poľa, argentínskeho legionára Ivana Diaza už nemá za sebou, ale po svojom boku. „Je jedno, či Ivan hrá na krídle či na poste defenzívneho stredopoliara. Na pozícii šestky je fantastický, ale aj v krídelnom priestore si zahrá svoje. Mne sa s ním hrá zakaždým super,“ reagoval Škvarka.

V 88. minúte prepustil na ihrisku miesto Viktorovi Pečovskému, ktorý nastúpil na 404. zápas v našej lige a vyrovnal sa rekordérovi Martinovi Poljovkovi. „K tomu netreba nič povedať, iba že dávam klobúk dole. Je to neuveriteľné číslo a určite ešte nie konečné. Neviem, či ho niekto na Slovensku prekoná. Myslím si, že skôr nie,“ smial sa Michal Škvarka.