Nechcená pomoc bývalým spoluhráčom

Nechcená pomoc bývalým spoluhráčom

Trnavčan Andrej Kadlec v zápase proti Žiline vlastným gólom nechtiac odštartoval obrat šošonov.

Zápas ste mali dobre rozohraný. Prečo ste ho nedotiahli do víťazného konca?
Za stavu 1:0 sme mali zápas pod kontrolou. Dali sme gól na 2:0, ktorý rozhodca pre ofsajd neuznal a následne som si dal nešťastného vlastenca. To boli momenty, v ktorých sa lámal zápas. Druhý gól sme inkasovali po našom rohu a brejku súpera. To sa nesmie stávať. Urobili sme dve chyby a prehrali sme. Mrzí nás to.

Poďakovali sa vám bývalí spoluhráči za vlastenca, ktorým ste im pomohli otočiť skóre?
Chalani mi neďakovali, skôr nám popriali, aby sa nám darilo vo štvrtok v zápase Európskej ligy. Bolo to od nich milé. Je to sranda, že prvý ligový gól som dal proti Žiline a teraz som si proti rovnakému súperovi dal aj prvý vlastný gól v kariére. Neviem, či sa mám smiať alebo plakať.

Ako ste videli tú situáciu?
Bol tam center do šestnástky z pravej strany. Chalani išli do hlavičkového súboja a lopta na tom teréne spadla predo mňa. Chcel som ju odkopnúť, skočila mi na koleno a potom sa, ani neviem ako, odrazila do brány. Martin Chudý nemal šancu zasiahnuť, ešte sa odrazila aj od žrde. Keby som to chcel takto urobiť, tak sa mi to nikdy v živote nepodarí.

Na štvrtkový súboj Európskej ligy proti Anderlechtu ste sa nenaladili najlepšie...
Vo štvrtok si budeme musieť napraviť chuť, naštartovať opäť nejakú víťaznú vlnu, haha. Ale nie, pre nás hráčov je to úžasné, že hráme skupinu Európskej ligy. O špeciálnej motivácii sa nemusíme ani baviť. Verím, že zápas proti Anderlechtu dotiahneme do takého konca, s ktorým budeme všetci spokojní.

Vo Fortuna lige máte po ôsmich kolách na konte iba dve víťazstvá. Je to spôsobené tým, že doteraz bola prioritou pohárová Európa?
V tejto sezóne máme zatiaľ smolu. V tej minulej sme rozhodovali zápasy v nadstavenom čase. Teraz sa nám to šťastíčko možno trochu otočilo chrbtom. Myslím si, že keď budeme na sebe poctivo pracovať v tréningoch, tak sa to opäť zlomí aj v našej lige. Je to ťažké, lebo hráme na troch frontoch, no určite teraz musíme zapnúť hlavne v lige.

V tabuľke ste na ôsmom mieste. Horná šestka sa majstrovi vzďaľuje...
Nepripúšťame si, že by sme sa do nej nedostali.