Sobotňajšie šlágre v Bratislave a Trnave

Sobotňajšie šlágre v Bratislave a Trnave

Pozvánka na zápasy 8. kola Fortuna ligy.

Slovan - Dunajská Streda (sobota, 16.45)
Jesenný šláger Fortuna ligy je tu, Slovan v súboji dosiaľ nezdolaných tímov privíta Dunajskú Stredu. Líder tabuľky sa okrem potrestaného Ljubičiča a zraneného Božikova musí zaobísť aj bez suspendovaného trénera Martina Ševelu. Belasých tak z lavičky povedie Vladimir Radenkovič. DAC už viac ako tri roky na Pasienkoch nezvíťazil, no tento raz určite cíti šancu na úspech, veď na Slovan stráca iba dva body a tlak z pozície favorita budú cítiť najmä domáci.

Trnava - Žilina (sobota, 18.00)
Na Štadióne Antona Malatinského uvidíme ďalší veľký šláger, stretnú sa poslední dvaja fortunaligoví šampióni, z ktorých však ani jeden nemá v úvode sezóny oslnivú formu. Trnavčania smerovali všetku svoju snahu v uplynulých týždňoch k pohárovej Európe a odmenou im je účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Desaťbodoví Žilinčania sú síce v tabuľke o jednu priečku vyššie ako Spartak, trápia sa však v ofenzíve, veď neskórovali už 265 minút. Trnavské čakanie na gólovú radosť trvá ešte o trinásť minút dlhšie. Veríme, že oba tímy predvedú niekoľko gólových akcií práve vo vzájomnom súboji. Skóre domácej Trnavy po siedmich kolách je zatiaľ chudobné, skórovala len štyrikrát a inkasovala tri góly. Súper zo Žiliny je však zárukou ofenzívneho prejavu a snáď sa tieto predpoklady aj naplnia.

Sereď - Michalovce (sobota, 19.00)
Po nádielke v Dunajskej Strede Sereďania menili trénerov, proti Michalovciam povedú nováčika Karel Stromšík s asistentom Petrom Lérantom. Priemer jedného získaného bodu na zápas je pre Sereď zatiaľ peknou bilanciou, no existuje predpoklad, že po vydarenom úvode sezóny čakajú na mužstvo horšie časy. Ak sa im chce vyhnúť, malo by v Nitre zdolať posledné Michalovce. Aj táto štatistika je však mierne klamlivá, Zemplín totiž na dno tabuľky predvádzanou hrou ani kvalitou kádra rozhodne nepatrí.

Senica - Trenčín (sobota, 19.00)
Doma sa Seničanom darí, pred svojimi fanúšikmi ešte nenašli premožiteľa, hoci sú v tabuľke až na jedenástom mieste. Na víťazstvo však čakajú od prvého kola a dlhá séria sa premietla aj do tabuľkového pádu. Aby toho nebolo málo, v sobotu čaká na Záhorákov mimoriadne náročný oriešok v podobe AS Trenčín. Hostia so Senicou neprehrali už tucet zápasov v sérii a keďže nastúpia v najsilnejšom zložení, nič iné ako trojbodový zisk si nepripúšťajú ani tento raz.

Zlaté Moravce - Ružomberok (sobota, 19.00)
ViOn počas reprezentačnej prestávky nezaháľal a posilnil obranu skúseným Oliverom Práznovským. mužstvo Juraja Jarábka to po štrnástich inkasovaných góloch veľmi potrebovalo. V sobotu Zlatomoravčania vyzvú silný Ružomberok, ktorý má jasné ambície bojovať o európske poháre a zatiaľ je na výbornom treťom mieste. Konkurencia na špici tabuľky je však veľmi silná a ak sa chce tím Davida Holoubka udržať čo najvyššie, musí víťaziť aj v ťažkých a na pohľad remízových zápasoch, akým môže byť práve ten nasledujúci.

Podbrezová - Nitra (sobota, 19.00)
Obaja aktéri túžia po prvej šestke, obaja by si na jar radi zahrali v skupine o titul. Je otázne, komu sa môže podariť prelomiť vládu šiestich silných tímov a možno veľa napovie aj výsledok sobotňajšieho zápasu. Železiari sú zatiaľ na delenej piatej priečke spolu so Žilinou, keď nazbierali desať bodov. Nitra má o zápas menej a doposiaľ je šesťbodová, vyhrala však jediný duel. Vzájomné zápasy sú poväčšine jednogólové a podobne opatrný scenár zrejme nastane aj v sobotu, keďže sa stretnú dvaja vyrovnaní súperi a ani jeden nebude chcieť pustiť body zadarmo.

  

Zápas kola: Slovan - Dunajská Streda
Bitka odvekých rivalov má špeciálnu príchuť, veď sa stretne prvý s druhým tímom tabuľky a obaja sú zatiaľ neporazení. Dokáže jeden z nich zastaviť rozbehnutého súpera?

Otázka kola: Poradí si Slovan bez Ševelu?
Nie je zvykom, aby vždy slušný a súperov rešpektujúci Martin Ševela bol vykázaný na tribúnu. Proti Dunajskej Strede však pre trest bude Slovanu chýbať. Nakoľko sa prejaví absencia kouča na výkone belasých v šlágri kola?

Očakávanie kola: Vyrovná Pečovský rekord Poljovku?
Stále čakáme na to, kedy Viktor Pečovský zveční svoje meno ako rekordér v počte ligových štartov. Jeden jediný mu chýba k tomu, aby sa dotiahol na Martina Poljovku, ktorý odohral 404 zápasov v najvyššej súťaži. Nastúpi Pečovský už v sobotu v Trnave, teda na mieste, kde strávil takmer polovicu úspešnej kariéry práve aktuálny rekordér?