Až sedem klubov so želiezkom v ohni

Až sedem klubov so želiezkom v ohni

Rozhodnite, kto bol prvým Hráčom mesiaca v novej sezóne Fortuna ligy.

Letné mesiace vo Fortuna lige najlepšie vyšli Slovanu Bratislava a DAC Dunajská Streda. Pred sobotňajším vzájomným súbojom platí, že strieborný a bronzový klub uplynulého ročníka ako jediní dosiaľ neprehrali a v tabuľke sa zoradili na prvých dvoch miestach. Preto neprekvapí, že práve tieto tímy majú najpočetnejšie, trojnásobné, zastúpenie v prvej ankete Hráč mesiaca. Najlepšie štatistické ukazovatele na svojich postoch posunuli do záverečného hlasovania z mužstva belasých kapitána Vasila Božikova, krídelníka Mohu i šesťgólového lídra aktuálneho rebríčka strelcov našej ligy Andraža Šporara. Spomedzi futbalistov DAC sa štatistikami do finále kvalifikovali ofenzívni ťahúni Erik PačindaVakoun Bayo. Stredopoliara Zsolta Kalmára nominoval do najlepšej jedenástky Milan Lešický. „Je jedným z najplatnejších hráčov svojho mužstva. Dokazujú to aj čísla, dal dva góly a na ďalšie štyri prihral,“ poznamenal k maďarskému reprezentantovi Milan Lešický, ktorý svoju druhú „divokú kartu“ udelil stopérovi Trnavy Martinovi Tóthovi: „Vo svojej kariére prekonal futbalové krízy a vždy sa opäť dostal na vrchol športovej formy, kde je aj teraz. Patrí na svojom poste medzi opory svojho tímu v Európskej lige, ale aj vo Fortuna lige.“

Spomedzi brankárov sa o hlasy bude uchádzať Dominik Holec. Na titul Hráč mesiaca siahal už v máji ešte ako gólman úspešne zachránenej Senice a v kvalitných výkonoch pokračuje aj medzi žilinskými žrďami. Po júlových a augustových kolách Fortuna ligy bol lídrom v počte úspešných zákrokov.

Tretí tím aktuálnej fortunaligovej tabuľky MFK Ružomberok má v ankete zastúpenie vďaka ľavému obrancovi Yanimu Urdinovovi. Z defenzívnych hráčov sa do finále dostal aj Peter Čögley, ktorému sa po prestupe do Zlatých Moraviec podarilo hneď pri svojej premiére v drese ViOnu proti Senici ukončiť dlhé čakanie na prvý fortunaligový gól. Čögleyov bývalý klub AS Trenčín reprezentuje v aktuálnom elitnom výbere jeho najlepší strelec Joey Sleegers.

Svojho favorita môžete podporiť na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk/ až do stredy 19. septembra. Na základe výsledkov hlasovania fanúšikov získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej členov má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty spoznáme Hráča mesiaca.

   

Anketu Hráč mesiaca prináša partner Azinc ArkoBiotics od S&D Pharma SK.