Z pätnástky dvojkou

Z pätnástky dvojkou

Po hetriku do siete Zlatých Moraviec spravil Tomáš Vestenický výrazný skok v Hitparáde talentov.

Vedúca pozícia Vakouna Baya v Hitparáde talentov sa v 7. kole Fortuna ligy otriasla v základoch. Zaslúžil sa o to útočník Nitry Tomáš Vestenický, ktorý sa v súboji dvoch lokálnych rivalov so Zlatými Moravcami postaral o prvý hetrik aktuálnej sezóny a prispel k tomu, že jeho mužstvo ukončilo čakanie na víťazstvo dominantným spôsobom (4:1). Vestenický získal na základe oficiálnych štatistík absolútne najvyššie bodové hodnotenie spomedzi všetkých hráčov v 7. kole a v rebríčku najlepších mladíkov našej ligy sa z pätnásteho miesta posunul až na druhé. Jeho útoku odolal iba Bayo, aj keď sa pri triumfe Dunajskej Stredy nad Sereďou 5:0 bodovo nepresadil. Oboch štvorgólových strelcov delí v aktuálnej Hitparáde talentov 40,2 bodu, pred týždňom ešte Bayo viedol pred momentálne tretím klubovým spoluhráčom Christiánom Hercom o viac ako 130 bodov.

Miesto v prvej desiatke si pred reprezentačnou prestávkou udržali stredopoliar Zlatých Moraviec Ewerton (4.), tretí zástupca DAC medzi najlepšími Máté Vida (posun z 9. na 5. pozíciu), dvojica Ružomberčanov Dalibor Takáč (6.), Matej Čurma (7.) i trojica obrancov Llazaros Rota (Michalovce, 8.), Erik Otrísal (Senica, 9.), Kristián Bartoš (Podbrezová, 10.).

Tomášovi Vestenickému prepustil miesto v top 10 iný útočník Róbert Boženík. Najlepší strelec Žiliny v stretnutí so Slovanom ukončil šnúru troch domácich zápasov s gólom a zo šiestej priečky v Hitparáde talentov klesol na jedenástu.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

   

Top 25 Hitparády talentov po 7. kole Fortuna ligy