Bednár v stopách Maceja a Šimčáka

Bednár v stopách Maceja a Šimčáka

Martin Bednár je ďalším futbalistom Michaloviec, ktorý zamieril do Dunajskej Stredy.

Martin Bednár sa dohodol na štvorročnej zmluve s DAC Dunajská Streda. Doterajšieho hráča Zemplínu Michalovce čakali v stredu zdravotné testy a po ich úspešnom absolvovaní mal na Žitnom ostrove podpísať kontrakt do konca sezóny 2021/22.

"Vieme, že Martin mal viaceré ponuky, vrátane zahraničia, no vo finálnej fáze si vyberal medzi nami a Žilinou. Sme veľmi radi, že ho náš projekt presvedčil a som si istý, že urobil dobré rozhodnutie. Vítam ho v našom klube a želám mu veľa spoločných úspechov. Dobre vieme o jeho talente a verím, že ho bude potvrdzovať aj u nás každý týždeň," povedal športový riaditeľ DAC Jan Van Daele pre oficiálnu klubovú webstránku.

Devätnásťročný defenzívny hráč absolvoval v dorasteneckom veku skúšky vo viacerých zahraničných kluboch ako FC Valencia, FC Liverpool, Legia Varšava či Atalanta Bergamo. V našej lige odohral 28 stretnutí a v zápase 3. kola aktuálneho ročníka proti Slovanu strelil svoj premiérový gól. V kádri Dunajskej Stredy sa stretne aj s bývalými spoluhráčmi z Michaloviec brankárom Patrikom Macejom a obrancom Milanom Šimčákom.