Trnava má tri zahraničné posily

Trnava má tri zahraničné posily

Novými hráčmi Spartaka sú kapitán českej reprezentácie do 21 rokov Jiří Kulhánek, Davit Schirtladze z Gruzínska a iránsky útočník Ali Ghorbani.

Vedenie Spartaka Trnava angažovalo po poľskom stredopoliarovi Patrykovi Maleckom ďalších troch futbalistov. Slovenského majstra a účastníka skupinovej fázy Európskej ligy posilnili kapitán českej reprezentácie do 21 rokov Jiří Kulhánek, Davit Schirtladze (na fotke vľavo) z Gruzínska a iránsky útočník Ali Ghorbani.

Kulhánek sa k tímu pripojí po asociačnom termíne, keďže v úvode týždňa odišiel na zraz reprezentácie. Dvadsaťdvaročný odchovanec Sparty Praha stratil miesto v zostave, a tak zvolil možnosť hosťovania. So Spartakom sa dohodol na polročnej spolupráci. "Poznáme sa od jeho osemnástich rokov. Ide o poctivého futbalistu, ktorý dokáže zahrať v stredovej defenzívnej línii či na stopérskom poste. Disponuje slušnou rozohrávkou. Má za sebou jar pod trénerom Hapalom. Pri zdravotných problémoch, ktoré sa opakovane vyskytli Slobodovi, Greššákovi a tiež Radovi, sme potrebovali stred poľa spevniť. Odporučil nám ho tréner reprezentácie do 21 rokov Vítězslav Lavička," povedal generálny manažér Spartaka Pavel Hoftych.

Schirtladze prišiel z dánskeho klubu Silkeborg IF, kde odohral takmer sedemdesiat duelov. "Veľmi sa teším na pôsobenie v novej krajine a klube. Neviem sa dočkať prvého štartu. Som pripravený na ďalšiu výzvu. Na Slovensku sa chcem zlepšiť a pomôcť novým spoluhráčom. V rodnej krajine som vyrastal s Vakhom Čanturišvilim. V jednom mužstve sme hrávali spolu od deviatich do sedemnástich rokov, poznáme sa veľmi dobre," prezradil Schirtladze. Prešiel mládežníckymi výbermi Gruzínska, najcennejší dres si obliekol v troch dueloch. "Na spomínaného futbalistu prišli veľmi pozitívne referencie aj od slovenského trénera Vladimíra Weissa, ktorý vedie národný tím Gruzínska," pripomenula klubová stránka Spartaka. "Spolu s jeho asistentom nám ho odporučili. Všeobecne som na Davita dostal tip od českého skauta. Následne sme si ho preverili, napríklad aj cez Vakha. Ide o pracovitého hráča, vie hrať na hrote, ale skôr je to gólový druhý útočník. V 25 rokoch odohral v dánskej lige proti ťažkým súperom zhruba 140 stretnutí. V ostatných dvoch sezónach nastrieľal štrnásť presných zásahov, čo je slušné číslo," dodal Pavel Hoftych.

Ali Ghorbani je takmer dvojmetrový hrotový útočník z Iránu. V tamojšej najvyššej súťaži hral za osemnásobného majstra Esteghlal FC, s ktorým sa predstavil aj v ázijskej Lige majstrov. "Veľmi sa teším, že sme sa dohodli s takým dobrým klubom na Slovensku a momentálne i v Európe. Budem sa snažiť nechať na ihrisku všetko, aby som dokázal tímu pomôcť. Po tom, čo som sa dopočul o záujme, našiel som si o Spartaku niekoľko informácií na internete. Viem, že sú tu fantastickí fanúšikovia, ktorí stoja za hráčmi. V minulom roku sa radovali z majstrovskej trofeje. Neviem sa dočkať vystúpenia v Európskej lige," vyhlásil Ghorbani.

Podobne ako Schirtladze, aj Ghorbani podpísal dvojročný kontrakt. "Ali je zaujímavý typ. Objavilo sa jeho meno a okamžite sme začali zisťovať informácie. Na ich trhu sme nemali jednoduchú prácu. Našťastie, v minulej sezóne asistoval v Esteghlale trénerovi môj bývalý kolega Jiří Saňák. Veľa nám o ňom povedal a odporučil po všetkých stránkach. Porovnal ho s kvalitou českej a slovenskej súťaže. Pri jeho angažmáne zavážili dva aspekty - pracovitosť a charakter. Veríme, že v 27 rokoch u nás svoj potenciál naplno ukáže," uzavrel Pavel Hoftych.