Jesse Edge: Je príjemné byť prvý, nechcem sklamať

Jesse Edge: Je príjemné byť prvý, nechcem sklamať

V základnej zostave Podbrezovej dostal v zápase s Michalovciach šancu prvý Novozélanďan vo Fortuna lige Jesse Edge.

Ako ste sa dostali na Slovensko, prečo ste zakotvili práve vo Fortuna lige?
Môj agent tu má kontakty a vďaka nim sa mi podaril tento angažmán. V Podbrezovej si ma vyskúšali na pár tréningoch a prejavili záujem, čo ma veľmi potešilo. Vážim si, že som dostal príležitosť v základnej zostave hneď v prvom zápase, hoci výsledok ma neteší. Aspoň však všetci vieme, na čom potrebujeme popracovať.

Slovenský futbal možno nie je až tak známy u vás na Novom Zélande, vedeli ste teda, do čoho idete?
Viem, že kvalita Fortuna ligy je vysoká. Hral som aj v českom Písku a pravidelne sledujem väčšinu európskych súťaží. Milujem futbal a snažím sa zostať v dianí. Verím, že Slovensko je miesto, kde sa stanem lepším hráčom a veľmi si to tu zatiaľ užívam.

V Michalovciach ste nastúpili na poste defenzívneho stredopoliara, je to vaša primárna pozícia?
Áno, presne tak. Rád mám loptu často na nohe, hrám s vášňou a mením pozície, no moja základňa je v strede poľa. Snažím sa pomáhať obrancom a rozohrávať čo najviac akcií smerom dopredu.

Vedeli ste o tom, že vo Fortuna lige ešte žiadny Novozélanďan nehral?
Povedala mi to mama, ktorá trochu preštudovala slovenské médiá po tom, ako sa dozvedela, že sem prídem. Je to naozaj zaujímavé prepisovať históriu týmto spôsobom a verím, že nesklamem.

Slovenská reprezentácia už má skúsenosti s Novým Zélandom, pamätáte si vzájomný zápas z MS 2010?
Veru áno, pamätám si vyrovnávajúci gól Winstona Reida v nadstavení. Pre našu krajinu to znamenalo veľmi veľa, je to jeden z najlepších výsledkov nášho národného tímu v posledných rokoch.

Ako ďaleko siahajú vaše futbalové sny?
Samozrejme, chcel by som hrať v čo najlepších súťažiach. Keby som to chcel vziať jednoduchšou cestou, zostal by som doma s rodinou na Novom Zélande. Som však profesionál a chcem byť čo najlepší a hrať v top ligách Európy.

  

Dvadsaťtriročný Jesse Edge dostáva v Podbrezovej šancu pod vedením trénera Mareka Fabuľu, ktorý ho ako posilu privítal s radosťou: „Každý kvalitný futbalista nás tu poteší a sme radi, že sa chce ďalej rozvíjať práve u nás. Pre krátkosť času by som nechcel robiť veľké závery, ale je vidno, že je dobrý hráč a verím, že svoj talent u nás rozvinie a bude veľkým prínosom. Myslím si, že bolo dobré rozhodnutie dať mu šancu v základe, výkonom nesklamal a zvládol veľa ťažkých situácií na horúcej michalovskej pôde, čo bol naozaj náročný test.“