Jakub Paur - stopérska náhrada za Lawrenca?

Jakub Paur - stopérska náhrada za Lawrenca?

Stredopoliar Jakub Paur sa postupne udomácňuje na pozícii stopéra. Aj jeho výkon prispel v stretnutí 7. kola Fortuna ligy k víťazstvu Trenčína nad Trnavou 1:0.

Zápas mužstiev, ktoré vo štvrtok bojovali o skupinu Európskej ligy a zažili diametrálne odlišné emócie, rozhodol jediný gól. V predposlednej minúte ho strelil Joey Sleegers. "Možno pre divákov to nebol oku lahodiaci zápas. Ale o to krajšie víťazstvo to bolo pre nás. Gól sme dali na konci zápasu. Inokedy sa duely otáčali v tom čase v náš neprospech. Je super, že sme teraz dali ten gól my, no musíme ešte popracovať na hernej stránke. Na oboch tímoch bola vidieť únava, ale to k tomu patrí. Máme za sebou náročný program," povedal Trenčan Jakub Paur. Už v treťom dueli za sebou nastúpil na pozícii stopéra. Budeme ho tam vídať pravidelne? "To neviem povedať. Kam ma tréner postaví, tam budem hrať. Dá sa povedať, že každým ďalším zápasom chytám väčšiu istotu. Už sa na mňa aj lepia taktické návyky. Bolo to určite lepšie ako v zápase v Larnake, ale v tom sme nepracovali ako tím," myslí si jeden z najskúsenejších hráčov v kádri AS.

V úvode druhého polčasu súboja so Spartakom sa na chvíľu ocitol späť v strede poľa, keď si vymenil miesto s Desleym Ubbinkom. "Bol to taktický zámer trénera. Chcel, aby som sa ja tlačil viac do šestnástky a aby Desley rozhadzoval lopty. Paradoxne nám to asi trošku uškodilo, tak som sa vrátil do obrany. Potom sme už priebeh zápasu kontrolovali."

Trenčania mali na predýchanie vypadnutia z Európskej ligy iba tri dni. Pripraviť sa na zápas s Trnavou nebolo jednoduché. "Bolo to ťažké, ale povedali sme si, že ak takéto európske zápasy chceme hrať aj v budúcej sezóne, musíme teraz zabrať v lige a začať zápasom s Trnavou. Myslím si, že to, čo bolo v našich fyzických či mentálnych silách, sme do duelu dali. Preto sme aj vyhrali,” reagoval Paur a dodal: "Ešte nás teraz počas prvého týždňa reprezentačnej prestávky čaká duel Slovenského pohára. Musíme sa naň pripraviť, vieme, že tieto zápasy nebývajú jednoduché. Až potom si budeme môcť na chvíľku vydýchnuť."