Šlágre v Myjave a v Žiline, Nitra s Michalovcami o prvé víťazstvá

Šlágre v Myjave a v Žiline, Nitra s Michalovcami o prvé víťazstvá

Pozvánka na zápasy 7. kola Fortuna ligy.

Žilina - Slovan (sobota, 16.45)
Jeden z najočakávanejších zápasov jesennej časti Fortuna ligy uvidia fanúšikovia pod Dubňom, Žilina privíta v súboji dvoch ambicióznych klubov Slovan. Mužstvo Jaroslava Kentoša sa už otriaslo z prehier s Ružomberkom a Trenčínom, naposledy uhralo cennú remízu v Dunajskej Strede. Ak Žilinčania doma Slovan zdolajú, ukončia jeho sériu ligovej neporaziteľnosti, a zároveň sa mu v tabuľke priblížia na rozdiel jediného bodu. Belasí si na horúcu pôdu prídu minimálne po bod. V ich silách je získať aj všetky tri, čo sa im však v Žiline nepodarilo od mája 2015.

Dunajská Streda - Sereď (sobota, 19.00)
Ak by sme mali rubriku favorit kola, zrejme by ním bola Dunajská Streda. Hosťujúca Sereď však už neraz dokázala spáliť papierové predpoklady a prekvapiť môže aj v MOL Aréne. Nováčik síce dvakrát po sebe prehral 1:2, keď neudržal tesný náskok, no ak podá húževnatý výkon so zodpovednou defenzívou, môže domácim narobiť problémy. DAC je v tabuľke na druhom mieste a rovnako ako Slovan stále neprehral. Dunajskostredčania tušia, že po siedmom kole môžu byť na čele, keďže majú rozhodne prijateľnejšieho súpera než belasí.

Michalovce - Podbrezová (sobota, 19.00)
Po šiestich kolách s jediným získaným bodom bijú v Michalovciach na poplach, Zemplínčania vedia, že je najvyšší čas zvíťaziť. Doma nezdolali Slovan, Žilinu ani Senicu, no proti Podbrezovej určite nie sú bez šance. Na predposlednú Nitru síce strácajú Michalovce jediný bod, ale desiata Senica má už päťbodový náskok, čo nie je málo. Hostia z Podbrezovej prežívajú skvelý úvod sezóny a po siedmich kolách sú na vynikajúcom treťom mieste za Slovanom a Dunajskou Stredou. Sebavedomie im teda určite chýbať nebude a výbornými výsledkami zatiaľ pripomínajú pamätnú sezónu spred dvoch rokov.

Nitra - Zlaté Moravce (sobota, 19.00)
Regionálne derby nemá favorita, potrebu uspieť cítia najmä domáci futbalisti Nitry. V piatich zápasoch síce trikrát remizovali a tieto výsledky prišli dokonca v sérii, ale všetko by to určite prekonalo jedno alebo dve víťazstvá, na ktoré zatiaľ márne siahajú. Nitrania sú v kontakte tak s dnom tabuľky, ako aj so Senicou a spol. nad nimi, a práve tri body strácajú aj na ViOn. Cieľ tímu Ivana Galáda je teda jednoznačný. Zlaté Moravce dosiaľ síce štyrikrát prehrali, no nestrácali body remízami a vďaka dvom víťazstvám sú deviate. Z ostatných siedmich duelov pod Zoborom vyhrali tri a raz remizovali, čiže v Nitre majú celkom zaujímavú bilanciu.

Ružomberok - Senica (sobota, 19.00)
Tri zápasy čakajú Ružomberčania na víťazstvo a na dlhšie nepriaznivé série veru nie sú zvyknutí. Zápas proti Senici sa javí ako skvelá príležitosť zabodovať naplno a vrátiť sa do užšej špičky tabuľky. Hostia sú však nevyspytateľní, hoci doteraz zbierajú predovšetkým remízy. Zo šiestich zápasov prehrali iba dva. Každopádne, favoritom je "Ruža" a je jasné, že čokoľvek iné ako víťazstvo domácich bude miernym prekvapením.

Trenčín - Trnava (nedeľa, 17.30)
Siedme kolo našej ligy uzavrie súboj sklamaného a nadšeného účastníka play-off Európskej ligy. Rozhodujúce zrejme bude, ako sa po štvrtkovom vypätí podarí obom mužstvám pripraviť na dôležitý nedeľňajší zápas v hlavách. Tréner Spartaka Radoslav Látal priznal, že domáca scéna dosiaľ išla tak trochu bokom, ak však jeho zverenci chcú pomýšľať na obhajobu titulu, musia pravidelne bodovať. Navyše, najbližšie štyri zápasy odohrajú proti ďalším veľkým ašpirantom na popredné umiestnenie. Ťažkú sériu začínajú Trnavčania proti Trenčínu, na ktorý to v minulej sezóne vedeli. Zdolali ho trikrát a body mu pustili len v záverečnom kole nadstavby, keď už viac mysleli na dvíhanie majstrovskej trofeje.

  

Šláger kola: Trenčín - Trnava
Oba tímy budú európske účinkovanie hodnotiť ako úspešné, aj keď v Trenčíne ešte prevláda smútok z nevydareného posledného kroku. Teraz sa už môže AS naplno koncentrovať na Fortuna ligu, v ktorej má zatiaľ fantastický priemer troch strelených gólov na zápas. Udrží ho aj proti najlepšej defenzíve v našej lige? Jedno je isté, Myjavu i televíznych divákov čaká v nedeľu skvelý futbalový podvečer.

Otázka kola: Prebije sa DAC na čelo?
Dunajskostredčania cítia šancu viesť fortunaligovú tabuľku. Ak doma zdolajú nováčika zo Serede a Slovan prehrá v Žiline, čo sú celkom reálne alternatívy, dostanú sa hráči DAC na čelo. Bude to pre nich dostatočná motivácia?

Očakávanie kola: Prvé víťazstvá
Nie prvýkrát je v očakavaní kola víťazstvo tímov z dna tabuľky, no tento raz je to možno naposledy. Michalovce aj Nitra hrajú v domácom prostredí a obaja so súpermi, na ktorých si právom veria. Zlomia teda prekliatie a vymažú z kolonky víťazstiev nepríjemné nuly?