Látalov najťažší zápas v kariére

Látalov najťažší zápas v kariére

Trnavčania sa už môžu tešiť na to, s akými súpermi sa na jeseň stretnú v Európskej lige.

Futbalisti Spartaka Trnava to napokon dokázali. Postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2018/2019 oslavovali hráči spolu s fanúšikmi ešte dlho po záverečnom hvizde a tréner Radoslav Látal sa konečne mohol usmiať. Ako priznal, celý deň bojoval s nervozitou.

Trnavčania si v zápase s Olimpijou Ľubľana postrážili postup trpezlivou hrou, pomohol im prvý gól už v 12. minúte. "Pomohol nám veľmi, ale zarmútilo ma, že sme pred koncom polčasu inkasovali. Našťastie sme potom veľmi dobre zahrali v defenzíve," pochválil svojich zverencov Radoslav Látal. Pred dvojzápasom play-off pôsobil veľmi sústredene, nedával najavo žiadne emócie a bol veľmi zdržanlivý. Po štvrtkovom postupe sa však konečne mohol uvoľniť. "Už od rána som bol nervózny, všetko to vo mne vrelo. Bol to pre mňa najťažší zápas kariéry. Hrali sme o veľké peniaze. Nechcel som to dávať najavo, aby sa to neprenieslo na hráčov. Keby ste vedeli, čo sa vo mne dialo...," povedal tréner Trnavy pre TASR.

Kouč slovenského majstra si pred piatkovým žrebom želal súpera z Nemecka, kde strávil deväť rokov ako hráč. "Mám na to krásne spomienky. Rád by som sa tam pozrel opäť."

Hráči si súperov veľmi vyberať nechceli, jedným z mála bol Erik Jirka. Pred žrebom má jasnú predstavu: "Chcem Chelsea, ale kvôli spoluhráčovi Andrejovi Kadlecovi, ktorý im fandí."