Pačinda: Hra Trenčína nám vyhovuje

Pačinda: Hra Trenčína nám vyhovuje

Krídelník DAC Dunajská Streda Erik Pačinda sa teší na šláger kola proti Trenčínu.

Aká nálada je v klube po úspešnom vstupe do sezóny a domácom triumfe 1:0 nad Podbrezovou?
Výborná, máme veľkú radosť z troch bodov. Prvý krok býva najťažší, ale my sme ho zvládli. Všetci v tíme si však uvedomujeme, že naša hra mala od ideálu ďaleko a ešte určite máme na čom pracovať. Nový tréner doniesol nový systém, takisto prišli posily, ktoré sa musia zapracovať, takže to chce čas.

O víťazstvo ste sa postarali práve vy výstavným kúskom z priameho kopu. Bol to jeden z vašich najkrajších gólov?
Určite áno a aj preto, lebo bol trojbodový. Priame kopy si cvičím aj na tréningoch, ale naposledy som to takto trafil ešte za pôsobenia trénera Mariča v Dunajskej Strede.

V úvode sezóny sa väčšinou ešte iba dolaďuje herný prejav mužstiev. Nakoľko ste boli v DAC spokojní s tým vaším?
Tréner nehodnotil zápas negatívne, bol spokojný s tromi bodmi, veď tlak po šestnásťzápasovej sérii bez prehry je veľký. Musíme sa naučiť nový systém, ešte nám to chvíľu potrvá.

Počas jarnej série neporaziteľnosti ste vo Fortuna lige často víťazili práve 1:0. Zdá sa, že tento overený recept Dunajskej Strede funguje...
Možno je to iba náhoda, ale pokiaľ to stačí na tri body, nesťažujeme sa.

V sobotu sa predstavíte v Trenčíne, kde ste v predchádzajúcom meraní síl vyhrali takisto 1:0 práve vaším gólom. Môže znova stačiť na úspech aj jeden gól?
Trenčín poznáme veľmi dobre. Je to nepríjemný tím. Umelý trávnik mu môže hrať do karát, ale my máme v Dunajskej Strede taký istý a pripravovali sme sa na ňom celý týždeň. Pokiaľ to pozorne ubránime a niečo nám padne, nie je problém vyhrať aj o jeden gól.

Dá sa hovoriť o Trenčíne ako o súperovi, ktorý vám vyhovuje? Z ostatných štyroch duelov ste ho trikrát zdolali.
Mne osobne Trenčín vyhovuje, keďže hrá aktívne a kombinačne, na nič nečaká. Aj preto si myslím, že to bude veľmi dobrý zápas.