Čo radia spoluhráči Bayovi?

Čo radia spoluhráči Bayovi?

Útočník Dunajskej Stredy Vakoun Bayo potvrdil proti Žiline povesť spaľovača vyložených šancí, brankár šošonov Dominik Holec sa po jednozápasovej pauze predviedol v plnej paráde.

V utorok v Michalovciach dostal v bráne Žiliny prednosť skúsený Miloš Volešák. V súboji s Dunajskou Stredou sa medzi žrde vrátil Dominik Holec a bol hrdinom hostí. Aj jeho zásluhou si zo Žitného ostrova odniesli aspoň bod za remízu 0:0. „Mohli sme vyhrať, no to mohol aj súper. Myslím si, že remíza je asi spravodlivá, keďže ani jedno mužstvo nepremenilo svoje šance. Bod z Dunajskej Stredy nikdy nie je zlý,“ povedal žilinský brankár.

V zápase predviedol niekoľko fantastických zákrokov. Nedovolil skórovať najväčšej domácej hrozbe Vakounovi Bayovi, ktorý dvakrát išiel na neho sám. „Dunajská Streda je veľmi kvalitné mužstvo, ofenzívne ladené. Ja som však rád, že súboje s Bayom aj Erikom Pačindom som zvládol bez inkasovania. Zvládli sme to v obrane spoločne, chalani mi neskutočne pomáhali, hádzali sa do striel. Bol to z našej strane oduševnený bojovný výkon,“ prízvukoval Holec.

Útočník z Pobrežia Slonoviny Vakoun Bayo je v našej lige zaujímavým zjavom. V novej sezóne dal už štyri góly, stále však udivuje aj tým, čo všetko dokáže zahodiť. Inak to nebolo ani v súboji so Žilinou. „Už sa na tom v kabíne smejeme. Radili sme mu, aby si to radšej vždy nahodil na hlavu, keď ide sám na brankára. Pretože hlavou mu to ide fantasticky,“ prezradil s úškrnom obranca DAC Ľubomír Šatka a ďalej na margo spoluhráča doplnil: „Je to mladý chlapec, je dôležitou súčasťou nášho tímu. Už nám viackrát zachránil body. Keď na tom bude pracovať, myslím si, že začne dávať góly aj z takýchto vyložených pozícií.“

Šatka sa po zápase so Žilinou vyjadril aj k svojmu možnému odchodu do Maďarska, do tímu úradujúceho majstra MOL Vidi. „Ak by prišla dobrá ponuka, rád by som sa posunul v kariére ďalej. Teraz tu jedna možnosť je, no všetko je ešte otvorené. Uvidíme, čo sa stane v najbližších dňoch. Zatiaľ som v Dunajskej Strede a som tu šťastný. Ako ste mohli vidieť v zápase so Žilinou, bojoval som, nechal som na ihrisku všetko. Kým tu budem, tak to aj zostane.“ reagoval 22-ročný obranca.