Krivák odchádza do Karvinej, jeho nástupcom Podstavek

Krivák odchádza do Karvinej, jeho nástupcom Podstavek

Podbrezová predala Jána Kriváka, na stopérskom poste však už má pripravenú skúsenú náhradu.

Obranca Ján Krivák po dvaapolročnom pôsobení v FK Železiarne Podbrezová mení dres a odchádza do tímu českého prvoligistu MFK OKD Karviná. Po sérii rokovaní medzi oboma klubmi sa podarilo dohodnúť výšku odstupného a definitívne podpísať zmluvu o prestupe.

Krivák prišiel do Podbrezovej v roku 2016 z rakúskeho štvrtoligového klubu SV Ferschnitz a ihneď sa zaradil do základnej zostavy v ligových zápasoch. Počas spomínaného obdobia odohral v drese železiarov 77 zápasov a strelil dva góly. Dvadsaťštyriročný stopér svojimi výkonmi vo Fortuna lige zaujal aj reprezentačného trénera Jána Kozáka, ktorý ho v januári 2017 nominoval na dvojzápas proti Ugande a Švédsku.

Vedenie FK Železiarne zareagovalo na Krivákov odchod a na post stredného obrancu angažovalo 27-ročného Mateja Podstaveka. Rodák z Brezna futbalovo vyrastal v Partizáne Čierny Balog a svoju kariéru naštartoval v drese Dukly Banská Bystrica, kde debutoval 16. septembra 2012 v zápase proti Žiline. V nasledujúcej sezóne sa stal dôležitou súčasťou základnej zostavy Dukly, odohral 23 ligových stretnutí a strelil jeden gól. V nasledujúcom ročníku nazbieral 13 štartov v najvyššej českej súťaži v drese Českých Budějovíc. Najväčšiu stopu zanechal v druhej dánskej lige, kde od júna 2015 najskôr hral za FC Fredericia (47 zápasov, 2 góly) a po krátkom polročnom pôsobení v libanonskom klube Al-Ansar (10 zápasov, 1 gól) strávil celú sezóne 2017/2018 v tíme Thisted FC (24 zápasov). Po neúspešnom angažmáne v thajskom klube Police Tero FC, kde pre administratívne problémy odohral len päť stretnutí, sa upísal Podbrezovej.