Kluby z minulosezónnej skupiny o titul trikrát proti sebe

Kluby z minulosezónnej skupiny o titul trikrát proti sebe

Pozvánka na zápasy 6. kola Fortuna ligy.

Dunajská Streda - Žilina (sobota, 16.45)
Jedno z najatraktívnejších stretnutí šiesteho kola Fortuna ligy je hneď to prvé s popoludňajším výkopom v MOL Aréne. Domáci DAC zabojuje o natiahnutie päťzápasovej série bez prehry proti Žiline. V súboji tabuľkových susedov zo špice je miernym favoritom tím Petra Hyballu, ktorý pred svojimi fanúšikmi body len tak nepúšťa. Žilinčanov by mohlo pozitívne naštartovať utorkové víťazstvo 1:0 v Michalovciach, v dohrávke prvého kola však neboli na ihrisku posledného mužstva tabuľky lepším tímom a je tak otázne, či trojbodový zisk napodobnia práve v Dunajskej Strede.

Senica - Nitra (sobota, 19.00)
Záhoráci sa počas týždňa posilnili o trojicu legionárov a ak niektorý z nich nastúpi, pre Nitru bude veľkou neznámou. Senica dvakrát po sebe remizovala a spolu s víťazstvom v prvom kole nad Trnavou má na konte päť bodov, kým Nitra iba dva. Táto bilancia robí favorita z domáceho tímu, no nitriansky celok je kompaktnejší a zložený z veľkej časti z domácich hráčov. Aj preto tréner Galád určite verí, že sa prejaví modrobiele srdce a jeho hráči sa čo najskôr vyšvihnú v tabuľke nad súperov, ktorých v minulej sezóne prekonali. Patrí medzi nich aj Senica.

Sereď - Podbrezová (sobota, 19.00)
Výborný štart Serede do sezóny takmer podčiarkol aj bodový zisk v Žiline, kde nováčik viedol 1:0, no domáci napokon dokázali zápas otočiť. Proti Podbrezovej si minulosezónny druholigový šampión právom verí ešte viac, hoci hostia hrajú vo veľkej pohode. Viazanko a spol. vydolovali z ostatných troch duelov skvelých sedem bodov, a hoci prvé dva zápasy prehrali, môžu hovoriť o vydarenom začiatku sezóny. Ak Podbrezová uspeje aj v Nitre, kam sa už Sereď presťahovala z Myjavy, poskočí do prvej šestky.

Zlaté Moravce - Michalovce (sobota, 19.00)
Po náročnom začiatku sezóny a zápasoch (okrem Senice) s najsilnejšími tímami súťaže čaká na Michalovce psychicky ešte ťažšie obdobie. Zemplínčania sú totiž na dne tabuľky a prichádzajú duely, v ktorých musia začať víťaziť. Kto iný, ak nie ich obľúbený súper zo Zlatých Moraviec, by si mal odniesť michalovský hnev z doterajších neúspechov? Vo Fortuna lige sa títo súperi stretli dovedna desaťkrát a Michalovce ešte s ViOnom neprehrali, keď popri šiestich víťazstvách štyrikrát remizovali.

Slovan - Trenčín (nedeľa, 17.30)
Šláger kola sa hrá na Pasienkoch, dvaja ašpiranti na titul si to rozdajú v zápase, ktorý môže v závere sezóny o mnohom rozhodovať. Belasí po výhre 2:0 v Ružomberku stále nepoznajú trpkosť ligovej prehry. Trenčania odohrali pre pohárové povinnosti zatiaľ iba štyri ligové zápasy, no majú bláznivé skóre 12:10, čo je garanciou nedeľňajšej gólovej parády. V posledných siedmich vzájomných dueloch Slovana a Trenčína, vrátane pohárového, padlo dovedna až tridsať gólov!

Trnava - Ružomberok (nedeľa, 19.00)
Po náročnom dueli v Ľubľane, ktorý Trnavčania navyše viac ako hodinu dohrávali bez vylúčeného Martina Tótha, sa musí Spartak znova preorientovať na domáce dianie. Na trénera Látala čaká opäť neľahká úloha prerotovať káder, a zároveň nasadiť takých hráčov, ktorí dokážu zdolať silný Ružomberok. Ten síce pred týždňom prvýkrát v sezóne prehral, no na Trnavu si určite brúsi zuby a ak uspeje, upevní si postavenie v širšej špičke Fortuna ligy. "Ruža" by mohla mať k dispozícii aj Bosniaka Zinedina Mustedanagiča, ktorý klub posilnil v rámci hosťovania zo Sparty Praha.

  

Šláger kola: Slovan - Trenčín
Tímy, ktoré v minulej sezóne bojovali v prvej šestke o titul, hrajú počas víkendu proti sebe, a tak nie je ľahké vybrať šláger kola. Prikláňame sa však k duelu na Pasienkoch, kde sa stretnú dvaja azda najväčší ašpiranti na zisk majstrovskej trofeje v tejto sezóne.

Otázka kola: Zostane dvojica nezdolaných?
Opäť sa zameriavame na série Slovana a DAC. Medzi nezdolanými tímami už nie je Ružomberok a dvojica z čela tabuľky hrá cez víkend proti skvelým súperom. Udržia si prví dvaja aj naďalej sériu bez prehry?

Očakávanie kola: Vyrovná Pečovský rekordéra Poljovku?
Martin Poljovka odohral v našej lige 404 zápasov a nik ich nemá na konte viac. Viktor Pečovský mu však už dýcha na chrbát, utorkový zápas v Michalovciach mal poradového číslo 403. Už v sobotu teda môže vyrovnať slovenského ligového rekordéra a o týždeň ho aj prekonať.