Boženík premiérovo medzi najlepšími

Boženík premiérovo medzi najlepšími

Vakoun Bayo si aj vďaka gólu do siete Trenčína upevnil vedenie v Hitparáde talentov. Novým členom prvej desiatky je ďalší úspešný strelec Róbert Boženík zo Žiliny.

Zdá sa, že Róbert Boženík by v drese Žiliny mohol kráčať v stopách svojho predchodcu a kráľa strelcov Fortuna ligy 2017/18 Samuela Mráza. Ešte iba 18-ročný útočník strelil gól v každom z troch domácich stretnutí šošonov v úvode novej sezóny našej ligy a jeho zásahy do siete Nitry a Serede boli navyše víťazné. Tieto výkony vyniesli žilinského odchovanca prvýkrát do najlepšej desiatky Hitparády talentov. Po 5. kole a utorkovej dohrávke 1. kola Michalovce – Žilina je Róbert Boženík na šiestom mieste.

Výrazný náskok si na pozícii lídra udržiava ďalší mladý útočník Vakoun Bayo. Futbalista z Pobrežia Slonoviny bol aj minulý víkend dôležitou postavou mužstva Dunajskej Stredy. V parádnej ofenzívnej prestrelke s Trenčínom mal posledné slovo a svojím štvrtým gólom v sezóne rozhodol o tom, že DAC získal aspoň bod za remízu 3:3 a ďalej ťahá šnúru bez prehry. Bayovi „kryje chrbát“ jeho spoluhráč Christián Herc. Autor druhého gólu DAC v zápase s Trenčínom sa v rebríčku fortunaligových talentov posunul zo štvrtej priečky na druhú.

Poradie na prvých štyroch miestach je rovnaké ako po 2. kole. Za dvojicou Dunajskostredčanov nasledujú dvaja hráči Ružomberka Dalibor TakáčMatej Čurma. Po prehre 0:3 v Podbrezovej spadol z druhej pozície na piatu stredopoliar Zlatých Moraviec Ewerton. Jeho sobotňajší súper Marek Bartoš sa vyšvihol z jedenástej priečky na siedmu, čo je pre obrancu železiarov doterajšie maximum.

V prvej desiatke sa po remízových výsledkoch svojich mužstiev na ihriskách súperov udržali trnavský krídelník Erik Jirka, kapitán Senice Erik Otrísal i stredopoliar Dunajskej Stredy Máté Vida. Naopak, o návrat do top 10 budú musieť znova zabojovať dvaja aktéri duelu Ružomberok – Slovan. Domáci Tihomir Kostadinov videl už v prvom polčase červenú kartu a dostatočný bodový zisk si nepripísal ani hosťujúci krídelník Boris Cmiljanič, ktorý naskočil do hry len na záverečné minúty.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

  

Top 25 Hitparády talentov po 5. kole Fortuna ligy