Kira: Zostávame pozitívni

Kira: Zostávame pozitívni

Futbalisti Michaloviec sú na dne tabuľky, prvé tri body v novej sezóne túžia získať proti Senici. Brankár Matúš Kira apeluje na fanúšikov, aby mužstvu pomohli v neľahkých časoch.

Ako vyzeral tréningový proces po troch prehrách a pred zápasom proti Senici?
Rovnako ako predtým. Tréner Šoltis má svoj koncept a nemá dôvod ho teraz meniť, hoci sa nám štart do sezóny nevydaril. Trénujeme poctivo každý deň a veríme tomu, čo máme v klube nastavené. Vieme, že sa potrebujeme nabudiť víťazstvom proti Senici, no v tréningoch problém nie je.

Prisudzujete zlý začiatok sezóny aj ťažkému žrebu, keď ste hrali proti Dunajskej Strede, Slovanu a Trnave?
Nám prvé zápasy nevychádzajú nikdy, v minulej sezóne sme mali po štyroch kolách iba jeden bod a potom sme sa nakopli víťazstvom v Trenčíne. Teraz máme šancu uspieť proti Senici, aby sme sa rovnako odrazili k lepším výsledkom. Nerobíme paniku, veríme si. O ťažkom žrebe nechcem hovoriť, boli by to výhovorky.

V troch zápasoch ste inkasovali až deväť gólov. Ako sa s tým vyrovnávate?
Samozrejme, štve ma to, ale nič sa nedá robiť. Žiadneho brankára by taká bilancia netešila, ale treba ju prijať a zostať pozitívny.

Budete proti Senici, zvlášť v domácom prostredí, v pozícii mierneho favorita?
O tom nechcem hovoriť. Senica má štyri body, my zasa hráme doma. Začíname o siedmej a o deviatej sa uvidí, kto bol na tom lepšie. Ku každému súperovi pristupujeme s úctou a rešpektom.

Nakoľko ste už spoznali senické mužstvo preplnené legionármi?
Je to o niečo náročnejšie, tréneri nemajú ľahkú úlohu. Je však úplne jedno, či proti nám hrajú Slováci alebo zahraniční hráči, nás zaujíma náš výkon a potreba zvíťaziť. Niektorých Seničanov poznáme, iných zasa nie, tak to už býva.

Veríte, že na vás fanúšikovia nezanevreli?
Teraz sa ukáže, kto je správny fanúšik. Viem, že sme trikrát prehrali a že na Slovan prišli, lebo to bol atraktívny súper. My však potrebujeme podporu z tribún aj proti Senici. Kto chce prísť, príde, kto chce nadávať, bude nadávať. To asi len tak ľahko nezmeníme. Verím však, že sa pobijeme o ich priazeň, vyhráme a správne ich tak nabudíme aj pred zápasom proti Žiline.