Sleegers: Máme náskok, ktorý nesmieme stratiť

Sleegers: Máme náskok, ktorý nesmieme stratiť

Dvomi gólmi do siete Žiliny sa na odvetu 3. kola kvalifikácie Európskej ligy naladil Trenčan a bývalý hráč Feyenoordu Rotterdam Joey Sleegers.

Ako ste si užili zápas proti Žiline?
Veľmi. Proti Žiline hrám rád. Je to mužstvo, ktoré hrá podobným štýlom ako my. Som rád, že som bol pre náš tím prospešný a že sa mi podarilo dvakrát skórovať. V oboch prípadoch som dostal dobrý pas od spoluhráčov. Jeden gól som dal pravou, jeden ľavou nohou. Som spokojný.

Bola to dobrá príprava na odvetu 3. kola kvalifikácie Európskej ligy v Rotterdame?
Určite áno. Hrali sme tak, ako chceme hrať. S takýmto cieľom pôjdeme aj do Rotterdamu. Nebáť sa, hrať to, čo vieme a postrážiť si postup. Všetci po tom túžime. Bola by to senzácia.

Aký zápas očakávate?
Domáci budú pod tlakom. Vypadnúť s Trenčínom by bol pre nich obrovský neúspech. Hnať dopredu ich bude päťdesiattisícový štadión De Kuip. Nesmieme rýchlo inkasovať, to by nás mohlo zneistiť. Pokúsime sa hrať aktívne a streliť nejaký gól. Ten by nám veľmi pomohol. Určite máme kvalitu na to, aby sme tam skórovali.

Myslíte si, že budete čeliť silnejšiemu Feyenoordu, než bol ten v Žiline?
Ťažko povedať. Bude dôležité nepodľahnúť atmosfére, ktorá tam bude neskutočná. Feyenoord nie je v dobrej forme, prehral s nami a následne aj v holandskej lige s Graafschapom. V týchto dvoch zápasoch nestrelil ani gól. A to už cez víkend hral aj Robin van Persie. Máme náskok 4:0, to už jednoducho nesmieme stratiť.

Vo Feyenoorde ste vyrastali. Máte v tíme stále kamarátov?
Áno, v akadémii som hral s viacerými chalanmi, ktorí sú teraz v A-mužstve. Sme v kontakte, no po zápase v Žiline sme sa nerozprávali. Boli šokovaní z prehry, haha.

Ako zhodnotili vaše víťazstvo v prvom zápase holandské médiá?
Nehovorili o nás. Skôr sa zamerali na kritizovanie Feyenoordu, že hrali veľmi zle. Náš výkon nevyzdvihli.

Čo pre vás bude znamenať návrat na De Kuip?
Bude to špecifické. Strávil som tam dlhý čas, hoci za prvý tím som v holandskej lige nikdy nehral. Samozrejme, ja aj moji spoluhráči sa budeme chcieť ukázať v čo najlepšom svetle. Je pre nás obrovská motivácia vyradiť taký slávny klub ako Feyenoord Rotterdam.