Vlastencom pomohol Trenčínu, vo štvrtok mu bude fandiť

Vlastencom pomohol Trenčínu, vo štvrtok mu bude fandiť

Žilina podľahla Trenčínu v gólovo bohatom zápase po vlastnom góle kapitána Michala Škvarku 2:3.

Mužstvá nezostali nič dlžné svojej povesti, opäť predviedli ofenzívne predstavenie, ktoré sa fanúšikom muselo páčiť. „Bol to pre nás náročný zápas s nešťastným koncom. Hralo sa hore-dolu. Súper bol silný na lopte a my sme sa snažili udrieť z protiútokov. Mali sme niekoľko možností, no nevyriešili sme ich správne. Je to veľká škoda. Na gól na 2:3 sme už nestihli zareagovať,“ zhodnotil duel Žilinčan Michal Škvarka.

Bol to práve domáci kapitán, kto v 80. minúte nešťastne tečoval priamy kop Hamzu Čatakoviča za Holecov chrbát. „Chcel som rozšíriť múr, aby mal protihráč sťaženú situáciu. Kopol to prudko, chcel som loptu odhlavičkovať, žiaľ, zapadla do siete. Náš brankár nemal šancu zareagovať.“

Čatakovič bol na trávniku sotva minútu a mal výrazný podpis pod víťazným gólom hostí. „Fantastický pocit. Keď som prichádzal na ihrisko, veril som, že zápas môžeme vyhrať. Po mojej štandardke padol víťazný gól. Rozhodca hneď prišiel ku mne a povedal mi, že bude klasifikovaný ako vlastný. Neprekáža mi to, podstatné je, že sme vyhrali a mohol som k tomu prispieť,“ zdôraznil bosniansky útočník.

Iba on a Chorvát Antonio Mance dostali od trénera Ricarda Moniza možnosť si trochu vydýchnuť, na ihrisko sa dostali v 79. minúte. Trenčania majú po víťazstve nad Feyenoordom Rotterdam 4:0 veľkú šancu postúpiť do play-off Európskej ligy, preto sa očakávalo, že pred štvrtkovou odvetou budú šetriť viacerých hráčov. „Tréner sa nás pýtal, či nie sme unavení, či môžeme hrať. Všetci sme povedali, že chceme nastúpiť. Nemáme problém hrať systémom štvrtok – nedeľa,“ vyhlásil obranca Martin Šulek.

„Neriešili sme, či súper nastúpi v pozmenenej zostave alebo nie. Je to klub, ktorý hrá dlhé roky rovnakým štýlom, je jedno, akí hráči hrajú v základe. Majú veľmi kvalitné mužstvo, výborných hráčov aj na lavičke. Vo štvrtok im budeme fandiť. Klobúk dolu za to, ako sa prezentovali proti takému mužstvu, akým je Feyenoord,“  dodal Michal Škvarka.