Zvládne Žilina, čo sa nepodarilo slávnemu Feyenoordu?

Zvládne Žilina, čo sa nepodarilo slávnemu Feyenoordu?

Pozvánka na zápasy 4. kola Fortuna ligy.

Dunajská Streda - Ružomberok (sobota, 19.00)
DAC je už v Európe mimo hry a teraz bojuje o to, aby do nej nakukol aj nabudúci rok a postúpil o čosi ďalej ako do druhého kola kvalifikácie Európskej ligy. Doma proti Ružomberku je mužstvo trénera Hyballu miernym favoritom, zvlášť po tom, ako otočilo zápas v Nitre z 0:2 na 3:2. Ak bude líder tímu Erik Pačinda zdravý a vo forme, má sa ružomberská obrana čoho obávať. Fazónu má aj útočník Bayo, ktorý strelil už tri góly. Liptáci však nepredajú kožu lacno, o čom sa presvedčili Trenčín aj Žilina, ktorých v uplynulých kolách porazili a nebyť domáceho zaváhania s nováčikom zo Serede, mohli byť na čele tabuľky. Ak sa im podarí husársky kúsok a zabodujú aj v MOL Aréne, dostanú sa hneď na úvod sezóny do obrovskej pohody.

Senica - Podbrezová (sobota, 19.00)
Záhoráci neremizovali šesťkrát po sebe, hostia z Podbrezovej päťkrát, ale napriek tomu sa tento vyrovnaný zápas priam núka predpovedať ako nerozhodný. Oba tímy majú na konte po tri body a takmer totožné skóre s dvoma strelenými a šiestimi resp. piatimi inkasovanými gólmi. Vo vzájomných dueloch už štyrikrát v sérii vyhral vždy domáci tím, sobotňajší zápas však nemá vysloveného favorita.

Sereď - Zlaté Moravce (sobota, 19.00)
Nováčik je zatiaľ príjemným prekvapením, štvorbodový zisk z troch zápasov vystrelil Sereď do širšej špičky tabuľky. Na dobrý vstup do sezóny sa pokúsi nadviazať proti Zlatým Moravciam, ktoré sú už vo Fortuna lige ostrieľaným tímom, hoci nikdy nepatrili medzi favoritov. Na myjavskom štadióne, kde Sereď zatiaľ hráva domáce zápasy, môže v sobotu vyhrať ktokoľvek. Oba tímy si spravili náladu počas týždňa v 3. kole Slovnaft Cupu, keď svoje zápasy vyhrali vysoko a na nulu.

Trnava - Michalovce (sobota, 19.00)
Bitka na dvoch frontoch je pre Trnavu mimoriadne náročná a kým na tom najväčšom európskom v Lige majstrov zvláda svoju rolu fantasticky, vo Fortuna lige na úvod sezóny trocha stráca. Aj proti Michalovciam sa dá očakávať obmenená zostava trénera Látala, na ktorého tím čaká jeden z najdôležitejších zápasov novodobej klubovej histórie. Pred domácou odvetou proti Crvenej zvezde Belehrad sa Trnavčania chcú aj strelecky dobre naladiť, veď v našej lige skórovali v troch zápasoch iba raz a z hry dokonca ešte súperových brankárov neprekonali. Zemplínčania odohrali doteraz len dva duely, s DAC aj so Slovanom však prehrali a bez bodu sú zatiaľ na poslednom mieste tabuľky.

Žilina - Trenčín (nedeľa, 17.30)
Na žilinskom štadióne Trenčania prepisovali históriu. Najprv v máji vyhrali pod Dubňom finále play-off o postup do Európskej ligy, aby na tom istom mieste vo štvrtok deklasovali klub európskeho formátu Feyenoord Rotterdam 4:0. Žilinčania tento zápas určite sledovali a aj oni sňali klobúk pred výkonom AS, ktorý však teraz musí v ďalšom z radu anglických týždňov prepnúť na Fortuna ligu. Domáci sa to pokúsia využiť a na svojom trávniku určite majú na to, aby rozbehnutého, no určite aj vyčerpaného súpera zdolali. V šlágri kola očakávame skvelý futbal a gólovú parádu z oboch strán.

Slovan - Nitra (nedeľa, 19.00)
Slovan stále živí šancu na tretiu účasť v skupinovej fáze Európskej ligy a tomuto cieľu tréner Ševela takmer naisto podriadi zápasovú nomináciu aj proti Nitre. Spravil tak pred týždňom v Michalovciach a ťah mu vyšiel, náhradníci sa postarali o tri body pri výhre 2:1 a hráči zo základu si oddýchli pred triumfom 2:1 nad silným Rapidom Viedeň. Hostia však neprídu na Pasienky odovzdaní, a hoci ich defenzíva v závere súboja s Dunajskou Stredou utrpela tri rany, je možné, že v Bratislave sa im podarí uzamknúť zadné vráta a vydolovať bodový zisk. V minulej sezóne to dokázali, keď v samom závere vyrovnali na 1:1. Každopádne, repríza tohto výsledku by bola menším prekvapením.

   

Šláger kola: Žilina - Trenčín
V ostatných piatich vzájomných zápasoch Žiliny a Trenčína padlo dovedna 25 gólov. Bezgólovú remízu naposledy spolu uhrali v novembri 2012. Existuje lepšia pozvánka na ofenzívne galapredstavenie pod Dubňom?

Otázka kola: Zostane dvojica na čele stopercentná?
Už iba Slovan a Dunajská Streda majú po troch kolách na konte stopercentný bodový zisk. O skóre je na čele tabuľky Slovan, ktorý bude doma proti Nitre favoritom. DAC privíta nevyspytateľný a v súbojoch so silnými súpermi zatiaľ úspešný Ružomberok. Zostanú obaja aj po štvrtom kole bez straty?

Očakávanie kola: Trenčianske potvrdenie skvelého výkonu
Všetky oči fortunaligových priaznivcov sa budú upierať na futbalistov AS Trenčín, ktorí po demontáži Feyenoordu Rotterdam hrajú v šlágri so Žilinou. Dokážu aspoň sčasti napodobniť jeden z najlepších výkonov, aký kedy podali? A ako sa žilinskí futbalisti popasujú s vidinou zdolania rozbehnutej ofenzívnej mašiny?