Jirkov najväčší zápas

Jirkov najväčší zápas

Trnavčania obstáli pred takmer 40-tisícovou kulisou v Belehrade, ktorú mnohí z nich zažili prvýkrát.

Pre futbalistov Spartaka Trnava bol utorkový zápas proti Crvenej zvezde na štadióne v Belehrade významný. Málokto z nich hral pred takou kulisou, aká bola v úvodnej konfrontácii 3. kola kvalifikácie Ligy majstrov. Vášnivých 38-tisíc Srbov hnalo svojich hráčov dopredu, ale hostia z Trnavy sa nezľakli. Aj Erik Jirka si atmosféru vychutnával, napokon po jeho akcii strelil Spartak dôležitý gól na 1:1.

Trnavčania boli po zápase spokojní, remíza 1:1 im dáva do odvety veľkú nádej. "Myslím si, fanúšikovia v Belehrade urobili skvelú atmosféru, pre mňa to bol v tomto smere zatiaľ najväčší zápas. Hrali sme kompaktne, škoda penalty, prakticky sme si strelili vlastný gól. To sa stáva, musíme sa z toho poučiť. Myslím si však, že sme odohrali kvalitný zápas," povedal Erik Jirka a dodal: "Ja som pred takýmto veľkým publikom hral po prvý raz. Človek sa teší, ale aj bojí. Dôležité je nastaviť si hlavu a my sme si ju každý jeden nastavili dobre."

Crvena zvezda uchopila úvod zápasu pevne do rúk, mala loptu na kopačkách a strelila aj úvodný gól. Spartak však okamžite vyrovnal a to zmenilo celý zápas. Trnavčania akoby pochopili, že sa nemajú čoho báť. "Proti takémuto mužstvu nemáme čo stratiť. Tréner nám povedal, aby sme hrali vysoký pressing, že to na nich platí, že nie sú až takí futbalisti. Majú však kvalitu, bolo to vidieť, keď nás prečíslili a vykombinovali. Ale náš pressing ich určite prekvapil. Čakali, že sa zavrieme do defenzívy a oni budú musieť hrať do plných," poznamenal Jirka.

Práve po akcii 20-ročného stredopoliara inkasovala obrana srbského majstra. Po góle Bena Nabouhaneho z pokutového kopu rozohrali Trnavčania loptu, následne sa dostala k Bakošovi, ktorý ju do behu poslal Jirkovi. Ten s ňou prenikol do šestnástky, kde videl dobre postaveného Grendela. "Erik mi hovoril, že mám dávať viac spätných prihrávok do šestnástky, že on tam vždy je. Tak som to urobil a neklamal. Bol tam. Som rád, zakončil to dobre," smial sa Jirka, ktorý si Grendelov dres obliekol po zápase, aby v ňom rozdal niekoľko rozhovorov. Trnavské dresy boli naozaj netypické, mali krikľavo zelenú farbu, pretože červeno-bielu kombináciu si na seba obliekli domáci. Spartak tak nemohol nastúpiť vo svojich červeno-čiernych, ani bielych dresoch. "Kustód nevedel, v akých dresoch budeme hrať, pretože sme mali mať najskôr čierne. Tie však nestihli prísť. Ale je jedno, v akej hráme farbe. Hráme za Spartak a to je dôležité."

V odvete ponúkne Spartak Srbom rovnakú atmosféru, aká ich privítala v Belehrade. V Trnave bude vypredané, fanúšikovia budú hnať hráčov za postupom. Šance sú stále vyrovnané. "My nemáme čo stratiť. Musíme sa dobre pripraviť, ale ešte nás čaká zápas vo Fortuna lige," uzavrel Erik Jirka.