Baumgartner zo Sampdorie do DAC

Baumgartner zo Sampdorie do DAC

Po Ľubomírovi Šatkovi či Christiánovi Hercovi stiahla Dunajská Streda zo zahraničia ďalšieho talentovaného Slováka.

Slovenský reprezentant do 20 rokov Denis Baumgartner (na fotke so svojím agentom Martinom Petrášom) bude do konca aktuálnej sezóny hosťovať v DAC Dunajská Streda z talianskej Sampdorie Janov. Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar sa vrátil na Slovensko po štyroch rokoch.

Odchovanec FK Senica hral vo farbách janovského klubu mládežnícku súťaž Primavera a postupne začal trénovať s A-tímom a objavovať sa na jeho lavičke. Výborne technicky vybavený ofenzívny stredopoliar vlani predĺžil so Sampdoriou zmluvu do konca júna 2019 s následnou dvojročnou opciou. Vzápätí ho klub z Ligúrie posunul na hosťovanie do Livorna. V zostave čerstvého víťaza Serie C nastúpil v piatich dueloch, zväčša hrával za juniorský tím.

"DAC je jeden z najlepších klubov na Slovensku a som veľmi rád, že tu môžem byť. Klub pomohol mne a budem sa snažiť túto pomoc opätovať. Najviac sa teším na zápasy, viem totiž, že sú tu plné tribúny a vládne na nich výborná atmosféra," povedal Baumgartner pre klubový web DAC.

"Pri príchode Baumgartnera sme sa inšpirovali vzorcom, ktorý sa nám osvedčil v prípade Šatku a Herca. Aj oni v mladom veku odišli do zahraničia, videli a spoznali veľký futbal zblízka a vrátili sa domov, aby nazbierali skúsenosti s dospelým futbalom. Podobným talentom disponuje aj Denis, ktorý svoje prednosti ukázal v mládežníckych reprezentáciách, jeho ľavačka patrí medzi najcennejšie vývozné artikle slovenského futbalu. Od jeho pôsobenia u nás si sľubujeme posilnenie stredovej formácie najmä z pohľadu kreativity," uviedol novú posilu športový riaditeľ Dunajskej Stredy Jan Van Daele.