Musel sa oženiť, aby konečne skóroval

Musel sa oženiť, aby konečne skóroval

Najdlhšie zo všetkých hráčov pôsobiacich v našej najvyššej súťaži čakal Peter Čögley na premiérový fortunaligový gól. Dosiahol ho v dueli číslo 179 pri premiére v drese Zlatých Moraviec proti Senici. V 82. minúte ním spečatil výsledok na 4:0.

Aké sú pocity po premiérovom ligovom góle?
Pocity sú skvelé, ešte aj deň po tom, ako som ho strelil, cítim veľkú úľavu. Veľa ľudí mi gratulovalo. Konečne mi to tam padlo, veľmi som sa naň natrápil. Teraz ma konečne budú môcť vymazať zo zoznamu hráčov čakajúcich na gól.

Spoluhráči i médiá si vás často doberali. Aké bolo to čakanie?
Aj ja som si z toho zvykol robiť srandu, no vnútri ma to hnevalo. Predovšetkým vtedy, keď som mal nejakú dobrú šancu a nepremenil som ju. Čakanie bolo naozaj dlhé, viac ako 170 ligových zápasov… Teraz je to však už minulosť a som rád, že som premiérový gól dosiahol z hry a nie že by som išiel napríklad kopať penaltu. Som maximálne spokojný a šťastný.

Gól ste dosiahli hlavou, pričom patríte skôr medzi nižších hráčov. Je to taký paradox?
Nemyslím si. S hlavičkovaním som nikdy nemal problém. Po príchode do Zlatých Moraviec som trénerovi Jarábkovi povedal, že pokojne môžem chodiť na štandardné situácie do súperovej šestnástky. Bol záver zápasu, každému už dochádzali sily, tak som skúsil ísť dopredu, dostal som dobrú prihrávku a dal som gól.

Mali ste aj kus šťastia, pretože lopta sa po odraze od žrde skrútila do brány…
Na štadióne v Zlatých Moravciach som v minulosti dva či trikrát nastrelil žrď. Aj teraz mi hlavou prebehlo, že sa to zase odrazí von. No dokotúľalo sa to tam a mne spadol kameň zo srdca.

Komu ste gól venovali a koľko vás bude stáť v tímovej pokladni?
Venoval som ho manželke, ktorá bola na tribúne a, samozrejme, rodine. Chalani mi to hneď spočítali – prvý zápas za Zlaté Moravce, prvý gól… Ešte sa budem musieť Tomášovi Ďubekovi odvďačiť za skvelý center. Bude toho dosť.

Na začiatku júna ste sa oženili. Keď to odľahčíme, museli ste absolvovať takýto „prestup“, aby ste konečne dosiahli prvý ligový gól?
Haha, asi áno, dá sa to tak povedať. Aby som ten gól mal komu venovať. Som teraz spokojný a šťastný. Je to trochu iné to manželstvo, väčšia zodpovednosť. Užívam si každú chvíľu.

Okrem gólu ste mali na konte aj jednu asistenciu. Zdalo sa, že zápas proti Senici vám chutil. Je tak?
Hralo sa mi dobre. Vo ViOne som týždeň aj s cestou, predtým som dva mesiace trénoval iba individuálne. Nebolo to pre mňa jednoduché. Na určité veci si musíme ešte zvykať. Výsledok je jedna vec, no máme čo zlepšovať.

Ako vzniklo spojenie Peter Čögley a Zlaté Moravce?
Prvé týždne po tom, ako som skončil v Trenčíne, som nový angažmán neriešil. Mal som po svadbe, takže som sa venoval v prvom rade manželke. Až niekedy na konci júna som si povedal, že už je načase začať si hľadať nový klub. Zavolal mi tréner Jarábek, či by som nechcel ísť do ViOnu. Pred dvomi týždňami sme sa stretli, porozprávali a dohodli sa na spolupráci. Pri podpise zmluvy musia byť obidve strany spokojné. Ja som a verím, že aj Zlaté Moravce.

V Trenčíne vám na konci uplynulej sezóny oznámili, že s vami už nepočítajú. Ako ste to prijali?
Bol som prekvapený, že som skončil, napriek tomu, že sezóna bola úspešná. Nemám však na AS ťažké srdce. Stále tam mám kamarátov, s ktorými som v kontakte. Na kávy chodíme menej, keďže ja som mimo, ale chalanov sledujem. Trenčín je moja srdcovka, v klube ma vychovali, takže naň určite nezanevriem.

Aké sú vaše ciele so Zlatými Moravcami?
Hlavne aby sme nebojovali na spodných priečkach o záchranu, ale pohybovali sa niekde v strede tabuľky. Takisto by som chcel, aby sme hrali futbal a nie nakopávanú. Aj takto sa posúvať smerom dopredu.