V Nitre veľká slávnosť, Trnava a Michalovce s posilami

V Nitre veľká slávnosť, Trnava a Michalovce s posilami

Pozvánka na zápasy 3. kola Fortuna ligy.

Ružomberok – Žilina (sobota, 19.00)
Po skvelej výhre 4:1 nad Trenčínom sú futbalisti Ružomberka určite plní odhodlania poradiť si aj so silnou Žilinou. Na domácej pôde síce v prvom kole nezdolali nováčika zo Serede, ale o to väčšiu majú motiváciu uspieť aj pred vlastnými fanúšikmi. Žilinčania začali sezónu víťazstvom 2:1 nad Nitrou, na Liptove však na nich zrejme čaká omnoho náročnejší zápas. Favorita by sme v ňom hľadali márne, body v očakávanom sezónnom boji o európske poháre potrebujú obaja.

Podbrezová – Trnava (sobota, 19.00)
Železiari majú v úvode sezóny mimoriadne náročný žreb. Po prehrách s našimi pohárovými zástupcami Dunajskou Stredou a Slovanom hrajú proti majstrovi z Trnavy. Domáci veria, že Spartak sústredí svoju pozornosť na Ligu majstrov, v ktorej sa prebojoval už do tretieho kola kvalifikácie, a vo Fortuna lige by mohol mať voľnejší režim. Trnavu po postupe cez Legiu Varšava posilnil skúsený zakončovateľ Marek Bakoš, premiéru v drese bílych andelov by mohol zažiť už v sobotu.

Zlaté Moravce – Senica (sobota, 19.00)
Domáci ViOn nevstúpil do sezóny správnou nohou, v dvoch ťažkých zápasoch nebodoval a má vysoko pasívne skóre 1:5. Príležitosťou na odraz by mohol byť pre tím trénera Jarábka zápas so Senicou, ktorá síce najprv zdolala Trnavu, potom však nestačila na nováčika zo Serede. Zlaté Moravce sú doma miernym favoritom, a hoci sa nedá hovoriť o noži na krku, tlak určite pocítia, lebo prehrať aj tretí zápas by bolo už veľmi nepríjemné. Uvidíme, čo so Záhorákmi spraví nový tréner z Portugalska Frederico Ricardo, ktorému predal taktovku Ton Caanen a sám sa bude viac venovať funkcionárskym povinnostiam.

Nitra – Dunajská Streda (nedeľa, 19.00)
Účinkovanie DAC v pohárovej Európe je už minulosťou. Nad sily Dunajskostredčanov bol bieloruský klub Dinamo Minsk a po dvoch prehrách sa zverenci Petra Hyballu už sústredia iba na Fortuna ligu. V nedeľu budú súčasťou veľkej slávnosti, Nitrania totiž práve najbližším zápasom pokrstia zrekonštruovaný štadión, na ktorom sa očakávajú plné tribúny. Zverenci Ivana Galáda sa však nesmú nechať uniesť atmosférou, Dunajská Streda totiž prvé dva ligové duely vyhrala a papierovo má jeden z najkvalitnejších tímov v našej lige.

Michalovce – Slovan (nedeľa, 19.00)
Po prehre 1:4 v Dunajskej Strede privítajú Michalovčania v domácej premiére Slovan. Súper, ktorého cveng vždy priláka na štadión množstvo fanúšikov, bude pre Zemplínčanov poriadne ťažkým sústom. Slovan je ofenzívne rozbehnutý, góly dáva ako na bežiacom páse, hoci sa v Európskej lige tak trochu natrápil pri postupe cez maltský Balzan. Michalovčania sa počas týždňa posilnili, keď z Legie Varšava privítali hosťujúceho krídelníka Briana Iloskiho. Po Ružomberčanovi Ismarovi Tandirovi je druhým futbalistom s americkým pasom na súčasných fortunaligových súpiskách.

Trenčín – Sereď (nedeľa, 19.00)
Favoritom kola by mohol byť Trenčín, ktorý na myjavskom štadióne privíta nováčika zo Serede. Trenčania sa v Európskej lige predviedli hladkým postupom cez poľský klub Górnik Zabrze, Sereďanov zasa teší minulotýždňové víťazstvo 2:1 nad Senicou. V neúplnej tabuľke sú tak na štvrtom mieste, zatiaľ neprehrali a aj bod v zápase s Trenčínom by určite považovali za úspech.

   

Šláger kola: Ružomberok – Žilina
Súboj dvoch pohárových ašpirantov, ktorí však po minulej sezóne zostali “nasucho”, púta veľkú pozornosť nielen na strednom Slovensku. Obaja túžia skončiť v prvej trojke a získané body zo vzájomných zápasov môžu byť kľúčové. Kto zvládne lepšie ten sobotňajší?

Otázka kola: Predvedú sa nitrianski fanúšikovia?
Novootvorený štadión a viac ako sedemtisícová očakávaná návšteva sú veľkými ťahákmi pred súbojom Nitry a DAC. Uvidíme pod Zoborom plné tribúny a podobnú atmosféru, akú dokážu vytvoriť v MOL Aréne práve fanúšikovia Dunajskej Stredy?

Očakávanie kola: Ako sa zadarí pohárovým zástupcom?
Slovan, Trenčín aj Trnava sú stále v hre v európskych pohároch a pomaličky pride na rad aj otázka fyzickej pripravenosti tohto tria. Ak tréneri zostavu neobmenia, súperi to môžu využiť. To isté však platí aj v prípade, že by nastúpilo viacero nerozohratých futbalistov z lavičky. Ako to teda traja favoriti zvládnu?