Bakoš definitívne do Trnavy

Bakoš definitívne do Trnavy

Marek Bakoš bude počas jesennej časti sezóny hosťovať v Spartaku.

Spartak Trnava posilnil slovenský reprezentant Marek Bakoš, ktorý prišiel do tímu na polročné hosťovanie z Viktorie Plzeň.

"Marek Bakoš patrí medzi najväčšie osobnosti našej klubovej histórie. Pre klub odviedol nedoceniteľné služby ako na ihrisku, tak aj mimo neho a je veľmi uznávaný medzi našimi fanúšikmi. Všetci v klube si ho vážime pre jeho obrovský charakter. V kádri máme teraz troch kvalitných útočníkov a na jeseň by Marek zrejme nebol toľko herne vyťažený, preto sme sa spolu s ním dohodli na hosťovaní v Trnave. Tá má krásny štadión i zázemie, hrá európske poháre a ja som presvedčený, že Marek bude veľká posila. Prajem mu za celý náš klub, nech sa mu na jeseň darí a pomôže Trnave k čo najlepším výsledkom," povedal pre oficiálnu stránku českého majstra generálny manažér Adolf Šádek.

Tridsaťpäťročný útočník ešte vo štvrtok absolvoval tréning v Plzni a potom zamieril do Trnavy. "Viktorku mám v srdci, takže to samozrejme nie je ľahké lúčenie. Na druhej strane, stále chcem byť veľa na ihrisku, nastupovať pravidelne, preto sme sa dohodli na hosťovaní. Chalanov budem samozrejme sledovať a držať im na diaľku palce v lige i v Lige majstrov. A keď to časovo vyjde, rád sa na štadióne objavím osobne. Chcem sa poďakovať aj fanúšikom, s ktorými mám vynikajúci vzťah," povedal Bakoš. V uplynulej sezóne odohral za Plzeň vo všetkých súťažiach 33 zápasov a strelil desať gólov.