Ako odštartuje kvarteto tímov?

Ako odštartuje kvarteto tímov?

Pozvánka na zápasy 2. kola Fortuna ligy.

Žilina - Nitra (sobota, 18.30)
Pre oba tímy to bude v sobotu prvý zápas sezóny, keďže minulý týždeň boli ich duely preložené. Žilina vstúpi do nového ročníka bez pohárových povinností, a preto môže všetko svoje sústredenie smerovať na Fortuna ligu. Bude zaujímavé sledovať, čo nové prinesie Žilinčanom tréner Jaroslav Kentoš, ktorý by však mal predovšetkým nadviazať na prácu svojho predchodcu Adriána Guľu. Nitrania snívajú o podobnom štarte, aký ukázali pred rokom, no akýkoľvek bodový zisk z ihriska favorita by bol pre nich veľmi príjemný.

Sereď - Senica (sobota, 19.00)
Na začiatku sezóny sa o kľúčových dueloch ešte nehovorí, ale ktovie ako na tom budú Sereď a Senica v jej závere a či práve body získané zo vzájomných zápasov nebudú v konečnom zúčtovaní rozhodujúce. Obaja sú totiž kandidáti skôr na bitku o udržanie sa ako o hornú šestku. Sereď minulý týždeň získala historicky prvý bod medzi elitou za remízu v Ružomberku, Senica prekvapila triumfom 1:0 nad majstrom z Trnavy. Obaja teda trhali papierové predpoklady a minimálne jeden z nich zaboduje aj v druhom kole.

Trnava - Zlaté Moravce (sobota, 19.00)
Vynikajúce víťazstvo 2:0 na štadióne Legie Varšava a čerstvý majstrovský pohár vo vitríne robia z Trnavy veľkého favorita, no videli sme aj pred týždňom v Senici, že nie je ľahké hrať na dvoch frontoch. Každopádne, ak bíli andeli zápas v hlavách nepodcenia, nevyspytateľný ViOn by mali zdolať. Hostia prežili v prvom kole trápenie, Slovan im na ich štadióne naložil štvorku a nič ľahšie na nich nečaká ani tento raz.

Dunajská Streda - Michalovce (nedeľa, 19.00)
Po domácej prehre 1:3 s Dinamom Minsk sa už musí DAC opäť sústrediť na ligové povinnosti, aby bol od prvého do posledného dňa sezóny v boji o najvyššie priečky. K splneniu tohto cieľa neodmysliteľne patrí víťazstvo nad Michalovcami, zvlášť v domácom prostredí MOL Arény. Zemplínčania, medzi ktorých sa po hosťovaní v Poľsku vrátil defenzívny stredopoliar Jakub Grič, iba začínajú novú sezónu, no v lete sa, zdá sa, oslabili a je otázne, či budú pre súperov rovnako nepríjemní ako v minulej sezóne.

Slovan - Podbrezová (nedeľa, 19.00)
Belasí majú čo naprávať. Hoci len máloktorý z fanúšikov neverí, že cez maltský tím v Európskej lige postúpia, prehra 1:2 na pôde súpera je studenou sprchou. Vo Fortuna lige začal Slovan výborne, vyhral 4:1 v Zlatých Moravciach a kvalitatívne podobného súpera teraz privíta na svojom trávniku. Podbrezovej zostali v prvom kole oči pre plač, domáci zápas s DAC nezvládla pre inkasovaný gól v nadstavenom čase a napraviť si náladu na Pasienkoch bude pre ňu ešte náročnejšie. Železiari tam totiž ešte proti Slovanu nikdy nebodovali.

Trenčín - Ružomberok (nedeľa, 19.00)
Po vynikajúcom výsledku v pohárovej Európe sa Trenčania pripravujú na zápas s Ružomberkom, v ktorom budú papierovým favoritom. Tréner Moniz však určite musí prevetrať aj náhradníkov, keďže AS hrá na dvoch frontoch a je veľká šanca, že ešte pár týždňov aj naďalej bude. Pre Trenčanov je nedeľňajší duel ligovou premiérou v novej sezóne, Liptáci už v prvom kole hrali a fanúšikov domácou remízou so Sereďou veru nepotešili. Bod zo súboja s AS by už pre nich vyzeral omnoho pozitívnejšie.

   

Šláger kola: Trenčín - Ružomberok
Tieto mužstvá sa stretli v májovom semifinále play-off o Európsku ligu a pod Čákovým hradom predviedli atraktívne divadlo so šiestimi gólmi a postupom AS po víťazstve 4:2. Oba kluby už majú nového trénera a zmenili sa aj kádre, no ich nedeľňajší súboj v Myjave je určite prísľubom rovnako kvalitného futbalu.

Otázka kola: Ako vstúpi do sezóny kvarteto tímov?
Žilina, Trenčín, Nitra aj Michalovce odohrajú počas víkendu prvý fortunaligový zápas v novom ročníku. Ktorou nohou vykročia do bojov v našej lige?

Očakávanie kola: Napravia si Slovan a DAC reputáciu?
Obaja vo štvrtok v Európskej lige sklamali fanúšikov, obaja budú v nedeľu favoritom svojho duelu. V akom svetle sa predstavia ašpiranti na majstrovský titul pár dní po tom, ako im medzinárodné zápasy nevyšli?