Trenčania zhodne: Užívali sme si to

Trenčania zhodne: Užívali sme si to

Futbalisti AS Trenčín majú za sebou veľký európsky zážitok, navyše s víťazným koncom.

Slovenským tímom sa v Poľsku tento rok darí. Na víťazstvo Trnavy na trávniku Legie Varšava v Lige majstrov nadviazal AS Trenčín, ktorý vyhral v úvodnom dueli 2. kola kvalifikácie Európskej ligy na ihrisku Górniku Zabrze 1:0.

Trenčania predviedli kvalitný výkon najmä v prvom polčase a v 39. minúte poslal mužstvo po výbornej Čatakovičovej asistencii do vedenia Philip Azango. „Bola to nádherná prihrávka, nabehol som si za obranu a dostal ideálnu loptu. Musím zložiť nášmu tímu kompliment za to, že sme udržali víťazstvo. Tvrdo sme dreli, strelili sme gól a vyhrali sme,“ pochvaľoval si 21-ročný Nigérijčan.

Trenčianski futbalisti majú za sebou jeden zo svojich najväčších zážitkov v kariére. Górnik má totiž vynikajúcich fanúšikov. „Pre mňa osobne to bola určite najlepšia atmosféra, akú som kedy zažil. Doslova som si to užíval v druhom polčase, keď som mal kotol za chrbtom,“ povedal brankár Igor Šemrinec. Do Poľska pricestovalo aj asi 30 trenčianskych priaznivcov, čo potešilo obrancu Jamesa Lawrenca: „Keď sme vybehli na rozcvičku, vôbec sme si nepredstavovali, že tam budú aj naši fanúšikovia, ale bolo ich počuť. Vykričali si pre nás hlasivky, spievali a my sme ich počuli. Sme im veľmi vďační, že merali cestu. Osobne mám veľmi rád takúto atmosféru. Moje najlepšie zápasy sa vždy hrali pred takouto kulisou a užíval som si to.“

Trenčanov už len úspešná odveta na Myjave delí od 3. kola, v ktorom by sa stretli so slávnym holandským klubom Feyenoord Rotterdam. Bol by to veľký sviatok z viacerých dôvodov. Majiteľom AS je totiž Holanďan Tschen La Ling, trénerom jeho krajan Ricardo Moniz a v kádri je viacero futbalistov z tejto krajiny. „Je to veľká motivácia pre klub a určite po tom veľmi túžia aj naši chlapci, ktorí sú z Holandska. Stále sme sa však nedostali do 3. kola. Musíme myslieť na odvetu a v nedeľu nás čaká liga, v ktorej chceme zbierať body od začiatku,“ upozorňuje Igor Šemrinec.

  

V STOPÁCH TRNAVY

Fortuna liga získala v Poľsku rešpekt. Trnava pokorila Legiu a Trenčín vyhral v Zabrze. „Je to veľmi dobré pre slovenský klubový futbal, spoločne s Trnavou sme získali body do koeficientu. Snáď to my aj oni doma potvrdíme,“ verí Igor Šemrinec, na ktorého nadviazal obranca Martin Šulek: „Je super, že slovenské mužstvá ukázali kvalitu proti poľským tímom, ktoré patria medzi popredné v ich súťaži. Vnímam to ako obrovské plus.“