Perfektný slovenský týždeň v Poľsku

Perfektný slovenský týždeň v Poľsku

Trenčania napodobnili trnavský triumf vo Varšave a zo štadióna Górniku Zabrze si odvážajú sľubný náskok 1:0.

Futbalisti AS Trenčín zvíťazli vo štvrtok v prvom zápase 2. kola kvalifikácie Európskej ligy na ihrisku poľského tímu Górnik Zabrze 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral v 39. minúte Philip Azango.

Domáci už v úvode pohrozili rýchlou akciou, Jimenez sa však ocitol v ofsajde. Potom sa hrala opatrná, ale vyrovnaná partia, v 14. minúte sa mohli dostať do vedenia domáci. Po chybe Trenčanov sa na Šemrinca rútila až trojica hráčov Zabrze, sľubnú šancu však zmarila nepresnosť vo finálnej fáze. S blížiacim sa koncom polčasu mali hráči AS loptu častejšie na kopačkách a územnú prevahu dokázali aj využiť. V 39. minúte sa Čatakovič pohral s obranou Górnika, prihral loptu na voľného Azanga, ktorý ju nekompromisne poslal do siete. Do kabín mohli ísť Trenčania aj s vyšším náskokom, ale Manceho strela tesne minula bránu.

Začiatok druhého polčasu patril opäť Trenčanom, ale po chybe v 50. minúte mohli inkasovať. Smuga však na prekvapenie všetkých minul prázdnu bránu. O päť minút neskôr sa už tribúny radovali z gólu, ale opäť predčasne, domáci totiž strelili gól z ofsajdovej pozície. V tejto fáze zápasu sa Poliaci čoraz viac tlačili pred bránu Trenčína, no chýbalo im viac pokoja vo finálnej fáze. Zverenci trénera Ricarda Moniza napokon tento tlak ustáli a do odvety, ktorá je na programe o týždeň 2. augusta o 17.30 h v Myjave, si vezú sľubný náskok.

   

Górnik Zabrze - AS Trenčín 0:1 (0:1)

Gól: 39. Azango, rozhodovali: Gestranius - Aravirta, Alakare (Fín.), ŽK: Wolniewicz, Smuga, Angulo – Yem, Šemrinec

Górnik: Loska - Wolniewicz, Wisniewski, Suarez, Gryszkiewicz - Liszka (78. Biedrzycki), Matuszek, Žurkowski, Smuga (61. Urynowicz)- Angulo, Jimenez

Trenčín: Šemrinec - Yem, Šulek, Lawrence, Julien (89. Skovajsa) - Čatakovič (83. Ubbink), El Mahdioui, Zubairu - Sleegers (73. Bukari), Mance, Azango

    

Ricardo Moniz, tréner Trenčína: "Chceli sme hrať našu hru a dominovať v strede poľa. V prvom polčase sme hrali technicky, bez strachu a Azangov gól nám dodal ešte väčšiu sebadôveru. Domáci v druhom dejstve nakopávali dlhé lopty, preto bolo dôležité, aby hral náš stopér za obrannou líniou. Útočníci Górniku boli silní a robili nám problémy, začali sme preto hrať na päť obrancov. Máme mladé mužstvo a tento zápas bol pre nás veľkou skúsenosťou. Vyhrali sme, no pred odvetou je stále všetko otvorené."