Na jar šťastie chýbalo, teraz sa vrátilo

Na jar šťastie chýbalo, teraz sa vrátilo

Senica sa hneď v prvom zápase novej sezóny Fortuna ligy postarala o veľké prekvapenie.

Futbalistom Senice sa podarilo veľké prekvapenie. Vlaňajšiu sezónu zavŕšili tesným úspechom v baráži o účasť vo Fortuna lige s druholigovou Skalicou, nový ročník odštartovali triumfom 1:0 nad majstrovskou Trnavou, o čom rozhodol vlastenec Matúša Čonku.

„Na jar sme v Trnave smolne prehrali gólom v 93. minúte. Teraz sa nám to trochu vrátilo. Šťastie stálo pri nás. Dali sme do toho sto percent a vyplatilo sa nám tom,“ povedal na margo vydretého víťazstva kapitán Senice Erik Otrísal a dodal: „Boli sme veľkí outsideri a zrejme nám aj trochu pomohlo, že nás každý podceňuje. Zomkli sme sa, išli sme na sto percent a ukázali sme sa v dobrom svetle.“

S víťazstvom Senice sa príliš nerátalo. Záhoráci poskladali medzinárodne pestré mužstvo naozaj na poslednú chvíľu. Čakalo sa, či v klube bude pokračovať zahraničný investor. „Sezóna sa len začala, prídu ešte ťažšie zápasy. Musíme sa na to zodpovedne pripraviť. Stále je čo zlepšovať. Radi by sme sa pohybovali v strede tabuľky, nechceme hrať o záchranu,“ doplnil Erik Otrísal.

  

VAROVNÝ PRST PRED ZÁPASOM S LEGIOU

Trnavčania boli pred zápasom v podstatne pozitívnejšej situácii. Spartak v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov vyradil bosnianskeho šampióna HŠK Zrinjski Mostar a duel so Senicou bol takpovediac generálkou na súboje 2. kola s Legiou Varšava. Šancu dostali viacerí hráči, ktorí boli doteraz iba na lavičke. Priestor rozohrať sa mali aj futbalisti po zranení. Prišlo však výsledkové sklamanie a hnev trénera Radoslava Látala, ktorý mužstvu vyčítal nedostatočný prístup.

„V kabíne je nás dvadsaťpäť, a to aj preto, aby si vyťažení chlapci oddýchli. Predsa len, čaká nás kvalifikácia Ligy majstrov a dúfam, že sa v tejto súťaži udržíme čo najdlhšie a nahustený program si patrične užijeme. Nemôžeme však podceňovať začiatok Fortuna ligy, lebo potom sa nám budú body ťažko naháňať,“ povedal Štefan Pekár, ktorého doplnil Ján Vlasko: „Máme za sebou katastrofálny vstup do sezóny. Máme vcelku priaznivý žreb, mali by sme to využiť. Už nám nezostáva nič iné len zabrať a vyhrávať.“