Reálne ambície ukážu až prvé ostré zápasy

Reálne ambície ukážu až prvé ostré zápasy

V Zlatých Moravciach sa počas prípravy vystriedalo viac ako päťdesiat hráčov.

Do sezóny 2018/2019 vstupuje ViOn Zlaté Moravce vo výrazne pozmenenom zložení. Desiate mužstvo uplynulého ročníka Fortuna ligy v letnej príprave opustilo až 15 hráčov, tucet ich do Zlatých Moraviec prišilo. Celkovo sa do letnej prípravy zapojilo rekordných 51 hráčov.

Počas prípravy odohral ViOn deväť stretnutí s bilanciou 2 víťazstvá, 1 remíza, 6 prehier (skóre 7:19). Novým športovým riaditeľom sa stal Juraj Koprda, ktorý na piatkovej tlačovej konferencii povedal: "Káder je prebudovaný úplne od základu. Získali sme skúsenú brankársku dvojicu Krnáč – Chovan. Verím, že obaja brankári sa zdravo pobijú o miesto jednotky. Momentálne to vidím 50:50. Snažili sme sa do kádra zabudovať skúsených hráčov, ale aj takých, ktorí typologicky zapadnú do kabíny."

Novým trénerom brankárov je Patrik Brezina, inak zostal realizačný tím pohromade. "Prešli sme veľmi hektickým obdobím. Po nevydarenej jarnej časti sezóny sme mali kvantum práce. Počas prípravy sa u nás vymenilo množstvo hráčov. Nezanedbateľné sú financie, u nás je rodinná atmosféra, hráči majú možnosť rozvíjať sa od mladého veku a užívať si to aj do štyridsiatky. Aké máme ciele pred novou sezónou, to ani sami nevieme. Už prvé zápasy napovedia viac, musíme byť optimisti. Jednoznačným cieľom je však záchrana v lige," komentoval posledné týždne v klube tréner Juraj Jarábek.

Kapitánom mužstva bude Martin Chren. "Tešíme sa, že príprava je konečne za nami. Začíname so Slovanom a to je motivácia sama o sebe. Verím, že ich potrápime. Noví chalani zapadli do kabíny, som presvedčený, že to bude v poriadku," vyhlásil skúsený obranca.

  

príchody: Chovan (Trenčín), Krnáč (Karviná), Brašeň (Senica), Ďubek (Zalaegerszeg), Banovič (Malženice), Udeh (Prešov), Richtárech (Senica), Dimitrijevič (Baška/Srb.), Casado (Espaňol Karlsruhe), Ľupták (Ružomberok), Zelník, Švec (obaja z dorastu)

odchody: Kováč, Bariš, Mateus, Horník, Cleber, Nikolič, Kotula, Rigo, Bartolomeu, Šašinka, Harba, Jančura, Chochisvili, Novota, Pleva