Fortuna liga pokračuje na obrazovkách verejnoprávnej televízie

Fortuna liga pokračuje na obrazovkách verejnoprávnej televízie

Od 1. kola Fortuna ligy 2018/19 priame prenosy na RTVS aj so zaujímavými novinkami.

Futbaloví fanúšikovia na Slovensku budú môcť opäť sledovať priame televízne prenosy zo zápasov Fortuna ligy už od začiatku novej sezóny. Únia ligových klubov a RTVS sa po intenzívnych rokovaniach dohodli na tom, že verejnoprávna televízia odvysiela spravidla v tradičnom sobotňajšom termíne jeden zápas z každého kola Fortuna ligy. RTVS odštartuje priame prenosy v sobotu 21. júla, keď na Dvojke prinesie duel FK Senica s úradujúcim majstrom Spartakom Trnava s úvodným výkopom o 18.30 h.

„Ligový futbal na našich obrazovkách? Jednoznačne áno. Bola to jedna z našich priorít. Našou maximálnou snahou vo finále rokovaní je získať slovenský futbal exkluzívne pre trh voľne dostupných TV spoločností. Toto výrazne pomôže kvalite našich prenosov, ktoré spestríme niekoľkými novinkami,“ prezradil riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

„V priebehu sezóny obohatíme priame prenosy v niekoľkých etapách. Už od úvodných kôl však môžeme sľúbiť výrazné graficko-informačné spestrenie priamych prenosov, napríklad vzdialenosť lopty od brány, resp. od múru pri priamom kope. Pri viacerých predchádzajúcich projektoch mali pozitívnu odozvu tzv. „flashbacky“, čiže krátke obrazové návraty do minulosti súťaže, kde môžeme využívať náš bohatý archív, a preto s nimi prichádzame v tejto sezóny Fortuna ligy,“ doplnil tímlíder pre priame prenosy Pavol Gašpar.

V 2. kole našej ligy sa v sobotu 28. júla o 18.30 h pred kamerami RTVS predstavia futbalisti MŠK Žilina a FC Nitra. Z programu 3. kola si zástupcovia vysielateľa vybrali stretnutie FC Nitra – DAC Dunajská Streda, v 4. kole ponúknu fanúšikom atraktívny súboj finalistov májového play-off o Európsku ligu MŠK Žilina – AS Trenčín.

„Som rád, že náš ligový futbal zostáva na RTVS a bude tak pre fanúšikov naďalej dostupný na voľnej televízii. Je to pre dobro Fortuna ligy a jej fanúšikov po celom Slovensku. Pevne verím, že v zmysle podpísaného memoranda o spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko sa Fortuna liga opäť dostane aj na nový prémiový kanál Orange Sport. Rokovania sú intenzívne, už čoskoro by mali dospieť do finále, pričom reálny záujem oboch partnerov je odštartovať spoluprácu priamym prenosom z 5. kola Fortuna ligy,“ uviedol k téme televíznych práv prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.