Ševela nekalkuluje: Chceme byť dominantní

Ševela nekalkuluje: Chceme byť dominantní

Slovanisti pôjdu aj v domácej odvete s Milsami Orhei za víťazstvom.

Po víťazstve 4:2 na ihrisku Milsami Orhei pôjdu futbalisti Slovana Bratislava do štvrtkovej odvety 1. kola kvalifikácie Európskej ligy s jasnou úlohou potvrdiť postup do ďalšej fázy. Ak zverenci trénera Martina Ševelu zvládnu úvodnú prekážku, v 2. predkole ich čaká úspešnejší z dua Balzan FC (Malta) - Kešla FK (Azerbajdžan). V prvom súboji vyhral maltský klub doma 4:1.

Slovan v Moldavsku potiahol dvoma gólmi marocký stredopoliar so španielskym pasom Moha, bol aj pri ďalších dvoch góloch rekordného majstra SR. Hoci si Ševelovci zápas zbytočne skomplikovali, keď snaživému súperovi dovolili znížiť na 2:3, v závere pridali ešte jeden gól. V odvete si predstavujú ešte lepší priebeh. "Myslím si, že domáci zápas bude iný než ten prvý, pretože súper to musí otvoriť. Nepozeráme sa na to, aký výsledok nám stačí na postup. Jednoznačne pôjdeme za víťazstvom. Postup je samozrejme prvoradý, no záleží, ako sa k nemu dopracujete. Treba dať góly, potešiť divákov a získať sebavedomie do ďalších európskych zápasov," citoval web Slovana srbského krídelníka Aleksandara Čavriča, ktorý v drese Slovana odohral štyri európske duely, na gól však zatiaľ čaká. "Potešilo by ma, ak by som si vo štvrtok otvoril svoj európsky strelecký účet v belasom. Nezáleží však na tom, kto dá gól. V Moldavsku odohral Moha výborný zápas, chytil sa aj Andraž Šporar a vo štvrtok možno dá gól niekto úplne iný. Dôležité je, že sme sa oproti minulému roku herne zlepšili. Lepšie sa poznáme a hrá sa ľahšie, keď vieš, kde stojí spoluhráč a akú prihrávku od neho môžeš očakávať," dodal.

"Čo sa týka zdravotného stavu, všetci hráči sú k dispozícii, v tomto nie je žiadny problém. Momentálne môžem počítať so všetkými hráčmi, ktorí sú v kádri," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Ševela. Prvý zápas mu veľa ukázal a na odvetu má jasný herný koncept: "Mám v hlave viacero variantov, čo sa týka základnej zostavy. Nebudem však odkrývať karty. Možno príde k rotácii. Druhý polčas v Moldavsku nám odkryl, že ešte máme na čom pracovať. Hoci sme zareagovali dobre, no už efektivita nebola na takej úrovni ako v tom prvom. Nechceme doma nič nechať na náhodu, nechceme kalkulovať, chceme byť efektívni a dominantní. Potrebujeme ukázať, že máme dobrý herný prejav, najmä kvôli fanúšikom. Tí sú pre nás dôležití."

Zápas má výkop o 18.30 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Slovinec Nejc Kajtazovič.