Motiváciou aj Legia

Motiváciou aj Legia

Trnavčania budú v stredu večer v Mostare hájiť tesný náskok z domáceho duelu.

Futbalisti Trnavy zvíťazili pred týždňom v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov nad bosnianskym tímom HŠK Zrinjski Mostar 1:0. Vytvorili si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou u súpera. Hráči nášho šampióna sú už v dejisku duelu, kde sa v stredu od 19.00 pokúsia o postup do 2. kola.

„Myslím si, že nálada je v pohode, pretože pohárovú matematiku sa nám podarilo dodržať. Gól sme nedostali a zároveň sme jeden strelili. Nastavili sme sa tak, aby sme postúpili,“ povedal kapitán tímu Boris Godál a dodal: „Je tam veľa faktorov, s ktorými sa musíme vyrovnať – počasie, terén, celkovo prostredie. Dúfam, že sa namotivujeme a pripravíme tak, aby to bolo ako v Trnave.“

Náročné podmienky spočívajú najmä v teplote. „Pred odletom sme pozerali počasie. V týchto dňoch je tam vraj chladno a dážď. Cez zápas nás však čaká asi 35 stupňov. Bude to boj, no myslím si, že aj v Trnave sú teraz vysoké teploty a mohli by sme byť na to pripravení,“ verí defenzívny stredopoliar Lukáš Greššák.

Spartak sa v prípade postupu stretne s Legiou Varšava. Poľský šampión vyradil írskeho súpera Cork City po víťazstvách 1:0 u súpera a 3:0 doma. „Poznám poľskú ligu a Legiu Varšava. Chlapcom som povedal, že je to veľkoklub. Musí to byť veľká motivácia. Teraz to však nebude o Legii, ale o nás a o tom, ako sa so zápasom vyrovnáme. Dôležitá bude naša psychika, pretože nás v Mostare nečaká nič ľahké,“ hovorí tréner Radoslav Látal.

Na Legiu teda ešte Trnavčania nemôžu myslieť, musia najmä zvládnuť odvetu. Hráčov HŠK Zrinjski netreba podceňovať. „Budú hrať inak, pretože sú doma. Sú v nevýhode, lebo musia. My budeme od začiatku držať postupový výsledok, ale jeden gól môže všetko zmeniť. Lepšie by bolo, keby sme ho strelili my. Hneď by sa nám hralo ľahšie,“ poznamenal obranca Boris Godál.

  

TRÉNOVALI PENALTY

Spartak chce do 2. kola kvalifikácie postúpiť v riadnom hracom čase, no Trnavčania nenechali nič na náhodu. Na poslednom tréningu pred odletom si vyskúšali aj pokutové kopy. „Prvá sorta šiestich hráčov premenila všetky penalty, ale v druhej sorte uspel iba Boris Godál. Bolo to teda fifty-fifty. Nezabúdajme však, že iné je kopať penalty na tréningu a iné v zápase,“ uzavrel brankár Martin Chudý.