Všetko sa chystá na premiéru proti DAC

Všetko sa chystá na premiéru proti DAC

Záverečná fáza rekonštrukcie nitrianskeho štadióna je v plnom prúde.

Ak futbalisti Nitry zopakujú minuloročný fantastický vstup do novej sezóny, môžu sa tešiť na obrovskú fanúšikovskú extázu na novom štadióne. Duel 3. kola Fortuna ligy 2018/19 proti Dunajskej Strede by už mohlo sledovať sedemtisíc divákov na krásnom novom štadióne.

„Je to naša ambícia, ku ktorej smerujeme všetko úsilie a žiadne zdržanie si nepripúšťame,“ jednoznačne deklaruje generálny manažér klubu Jozef Petráni. Práce na štadióne sú už v predfinálnej fáze. „Máme pripravené nové tribúny a položený je aj trávnik. Teraz nastáva starostlivosť oň, valcovanie, kosenie a hnojenie, aby sa zakorenil. Od dodávateľa však máme jasne sľúbené, že trávnik bude v poriadku a môžeme byť bez obáv.“ 

V Nitre budú mať v najbližších dňoch ešte stále veľa práce. „Pod tribúny potrebujeme inštalovať stánky, ktoré budú obsahovať bufety a sociálne zariadenia, to však bude vybavené do konca júla, je to skladačka. Najväčší problém z hľadiska termínu vidím v rekonštrukcii hlavnej tribúny, kde pracujeme na vnútorných priestoroch. Vonku je ešte potrebné dozvárať nejaké konštrukcie aj zábradlia, ktoré z hľadiska bezpečnosti neboli vyhovujúce. Tribúnu namaľujeme namodro, osadíme sedačky a sme hotoví,“ verí Jozef Petráni.

Niekedy je to boj s časom, inokedy s dodávateľmi, ale v záujme všetkých by mal byť štadión hotový v úvode augusta. „Oni nemajú radi rýchlostné termíny, lebo prioritou je kvalita a bezpečnosť, keďže tam chceme mať sedemtisíc divákov. Tlačím však na to, aby všetko stihli včas, lebo na nás ešte čaká množstvo papierovačiek, vybavovanie rôznych osvedčení, súhlasu hygieny, požiarnikov a tak ďalej. Je tam obrovská kopa administratívy,“ dodal generálny manažér FC Nitra.