Český reprezentant posilou Slovana

Český reprezentant posilou Slovana

Slovan angažoval stredopoliara Lukáša Droppu, s ktorým rokoval už v zime.

Český reprezentant Lukáš Droppa sa stal novou posilou Slovana Bratislava. Slovenský vicemajster podpísal s 28-ročným stredopoliarom zmluvu na jednu sezónu s následnou opciou. V nedeľu o tom informoval oficiálny klubový web.      

Droppa má skúsenosti z viacerých zahraničných líg. Naposledy pôsobil v tureckom druholigovom klube Bandirmaspor. Predtým hral aj za ruský Tomsk, poľský Slask Vroclav a rumunské mužstvo Pandurii Targu Jiu. V českej reprezentácii debutoval v roku 2016 v súboji proti Nemecku.      

"S Lukášom sme podpísali jednoročný kontrakt s ročnou opciou. S jeho príchodom sa zvýši konkurencia v stredovej formácii na poste šestky, kde máme iba de Kampsa. Je ambiciózny a má skúsenosti z ťažkých medzinárodných zápasov. O Lukášovi nám dal dobré referencie aj tréner Karel Jarolím, ktorý u nás pôsobil. Vítame ho v Sloavane a veríme, že zabojuje o svoju šancu," povedal pre web Slovana viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší.      

Lukáš Droppa už s A-tímom Slovana absoloval tréningy a trénerovi Ivanovi Vukomanovičovi bude k dispozícii v nedeľňajšom súboji s Prešovom v Poprade. "Slovan je pre mňa nová výzva a som rád, že tu môžem byť. Pre tento klub som sa rozhodol, pretože má tie najvyššie ambície a chcel som to mať kvôli rodine konečne bližšie domov. Posledné štyri roky som totiž pôsobil v zahraničí. So Slovanom som rokoval už v zime a o pôsobení v tomto klube som sa vtedy radil aj s reprezentačným trénerom Jarolímom, ktorý s mojim pôsobením v Bratislave nemal žiadny problém. Verím, že aj vďaka mojim výkonom bude hrať Slovan v novej sezóne taký futbal, ktorý pritiahne na tribúny fanúšika. Viem, že to nebude ľahké, ale ako som povedal, Slovan je pre mňa výzva," vyhlásil Droppa.