Šemrinec varuje: Nič nie je rozhodnuté

Šemrinec varuje: Nič nie je rozhodnuté

Trenčania zostávajú aj po víťazstve 2:0 v Podgorici ostražití.

Súťažná premiéra holandského trénera Ricarda Moniza na lavičke AS Trenčín sa skončila na výbornú. Trenčania si na ihrisku čiernohorskej Budučnosti Podpogrica vytvorili v úvodnom zápase 1. kvalifikačného kola Európskej ligy dvojgólový náskok (2:0). Brankár AS Igor Šemrinec však nelieta po súboji v Podgorici v oblakoch.

"Proti Steaue Bukurešť sme doma prehrali 0:2. Vonku sme v priebehu dvadsiatich minút toto manko zmazali. Vo Viedni sme viedli nad Rapidom 2:0 po domácej prehre 0:4. Musíme byť stále veľmi dobre koncentrovaní. Verím však, že odvetu zvládneme a postúpime," citoval Šemrinca oficiálny web Trenčína, ktorý si právo štartu v Európskej lige vybojoval až v play-off Fortuna ligy.

Rovnako opatrný, hoci trochu optimistickejšie naladený, bol obranca Martin Šulek. "Odveta je stále pred nami. Ťarcha je však na Podgorici. Musia otvoriť hru, čo nám môže vyhovovať," myslí si dvadsaťročný odchovanec klubu.

Jedným z pozitív štvrtkového zápasu v metropole Čiernej Hory je nula na konte inkasovaných gólov. "Pravdou je, že dostávame veľa gólov. V príprave to bolo aj zo štandardných situácií, ktorých mala Budučnost celkom dosť. Som veľmi rád, že sa nám ich podarilo celkom s prehľadom ustáť," povedal Igor Šemrinec.

Dôležité momenty pre výsledok sa odohrávali v závere oboch polčasov a v úvode druhého polčasu. V týchto momentoch však zasiahol v poslednom momente výbornými zákrokmi brankár AS, skvelým blokovaním Šulek aj vracajúci sa hráči, ktorí nedali súperovi dostatok pokoja pri zakončení. "Nemalo by sa nám to stávať. Veľmi rýchlo sa to totiž vie vypomstiť. Viac ako 70 minút sme však boli lepším tímom. Vyhrali sme zaslúžene," dodal brankár Trenčína.