Šulek: Verím, že nás čaká úspešná sezóna

Šulek: Verím, že nás čaká úspešná sezóna

Futbalisti AS Trenčín nastúpia už vo štvrtok v zápase prvého predkola Európskej ligy na trávniku čiernohorského tímu Budučnost Podgorica.

AS Trenčín stojí na prahu novej sezóny, ktorá sa ponesie v znamení viacerých zmien. Mužstvo povedie po dlhej dobe zahraničný tréner – skúsený Holanďan Ricardo Moniz. Klub navyše odštartoval rekonštrukciu štadióna. Trenčania si teda odkrútia túto sezónu v myjavskom azyle. Nový ročník štartuje pre mužstvo spod Čákovho hradu už vo štvrtok zápasom úvodného predkola Európskej ligy na trávniku čiernohorského vicemajstra Budučnost Podgorica. Pred cestou na Balkán sme oslovili obrancu AS Martina Šuleka.

  

Cítite už tradičnú radosť a napätie pred zápasmi Európskej ligy?
Je fantastické, že si opäť môžeme zahrať túto súťaž. Čakajú nás veľmi kvalitné zápasy. Dúfame, že sa nám podarí uspieť a že sa dostaneme čo najďalej.

Aké máte pocity z vášho najbližšieho súpera?
Vieme, že skončil na druhom mieste v domácej súťaži. Určite má svoje kvality. Mali sme už aj videorozbor. Poznáme ich silné a slabé stránky. Myslím si, že sme dobre pripravení.

Aké sú ich prednosti?
Hrajú po krídlach. Snažia sa po stranách prečíslovať súpera. Keď to ubránime, mohli by sme byť úderní cez ich kraje obrany.

Nový tréner Ricardo Moniz je v Trenčíne už pár týždňov. Čo na neho hovoríte?
Mám z neho veľmi dobré pocity. Priniesol niečo nové. Myslím si, že táto sezóna by mohla byť úspešná.

Cítiť z neho temperament?
Áno. Vyzerá byť bláznivý človek, ako keby vyrastal na ulici. Snaží sa to preniesť aj na mužstvo. Uvidíme, ako sa popasujeme s jeho myšlienkami.

Čakajú vás zápasy v Myjave, keďže v Trenčíne vám rekonštruujú štadión. Ako to celé vnímate?
Tešíme sa na nový štadión, už aby sme na ňom mohli hrávať. Máme radosť z toho, že nás čakajú zápasy na prírodnej tráve. Je to pre nás niečo nové a uvidíme, čo nám to prinesie.

Vyhovuje vám myjavské prostredie?
Mne sa tam veľmi páči. Majú malý, útulný štadión. Verím, že naň bude chodiť aj veľa fanúšikov.