Hetrik na rozlúčku

Hetrik na rozlúčku

Samuel Mráz zopakoval triumf v ankete Hráč mesiaca Fortuna ligy.

Útočník Samuel Mráz na záver svojho pôsobenia v Žiline prepísal históriu. Ako prvý futbalista dokázal vyhrať anketu Hráč mesiaca Fortuna ligy po tretí raz, a navyše dvakrát v rade. Dnes už hráč nováčika najvyššej talianskej súťaže Empoli premiérovo triumfoval v októbri minulého roka, druhé víťazstvo pridal v apríli a hneď o mesiac ho zopakoval.

Odchovanec Senice, ktorý práve v máji oslávil 21. narodeniny, si aj v poslednom mesiaci sezóny 2017/18 udržal skvelú streleckú formu. Po jednom góle dal vo všetkých troch záverečných zápasoch Žiliny v nadstavbe o titul - v Trenčíne zaznamenal víťazný zásah na 2:1, presadil sa aj pri domácom triumfe 6:0 nad Trnavou i pri prehre 2:3 na trávniku Slovana. S 19 gólmi tak jasne ovládol rebríček najlepších kanonierov Fortuna ligy a ďalšie dva góly pridal ešte aj v semifinále play-off o Európsku ligu proti Nitre (5:0).

„Mladému Žilinčanovi vyšla sezóna, a najmä jej jarná časť, skutočne výnimočne. Som zvedavý, či dokáže strelecky nadviazať na túto sezónu aj v novom pôsobisku, čo je vždy náročné. Predpoklady na to určite má, pretože bol strelecky úspešný aj v zápasoch, keď jeho družstvo nebolo až tak dominantné a pomohol mu svojou efektivitou,“ chváli Samuela Mráza Martin Poljovka, jeden z členov odbornej poroty, ktorá spolu s fanúšikmi rozhoduje o Hráčovi mesiaca.

Samuel Mráz zvíťazil v májovej ankete na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk s tesným trojbodovým náskokom pred brankárom Dominikom Holecom. Kmeňový hráč Žiliny bol počas celej jari oporou Senice. Aj v máji predvádzal dôležité zákroky a pomohol Záhorákom k záchrane vo Fortuna lige, keď najprv zvládli súboj s Prešovom o predposledné miesto v konečnej tabuľke a v následnej dramatickej baráži zdolali Skalicu vďaka gólu na ihrisku súpera.

Tretia priečka patrí Dávidovi Holmanovi zo Slovana Bratislava. Maďarský stredopoliar mal veľkú zásluhu na tom, že belasí v dramatickom závere sezóny napokon obsadili druhé miesto, hoci ešte pred posledným kolom mohli skončiť aj štvrtí. Holman v Dunajskej Strede z rohového kopu prihral na jediný gól zápasu Vasilovi Božikovovi a o týždeň neskôr v dueli so Žilinou pri víťazstve 3:2 jeden gól strelil a pripísal si aj asistenciu pri zásahu Aleksandra Čavriča.

  

Hráč mesiaca Fortuna ligy - máj 2018

1.Samuel Mráz (Žilina)23 bodov (3x I. miesto* + 8 bodov od fanúšikov)
2.Dominik Holec (Senica)20 (2x I. + 10 b)
3.Dávid Holman (Slovan)17 (3x II., 1x III. + 7 b)
4.Desley Ubbink (Trenčín)15 (1x I., 1x II., 1x III. + 6 b)
5.Vasil Božikov (Slovan)14 (1x II., 2x III. + 9 b)

* hlasovanie odbornej poroty