Rada druhýkrát na Slovensku, získala ho Trnava

Rada druhýkrát na Slovensku, získala ho Trnava

Český stredopoliar Jakub Rada bude hosťovať v Spartaku Trnava.

Novou posilou Spartaka Trnava sa stal český stredopoliar Jakub Rada. Odchovanec pražskej Sparty, ktorý naposledy hral za Mladú Boleslav, prichádza k úradujúcemu majstrovi Slovenska na ročné hosťovanie.

Jakub Rada pôsobil v minulosti aj v Kladne či Bohemianse Praha, v sezóne 2008/09 hosťoval v Slovane Bratislava. "Kontaktoval ma pán Hoftych s tým, či by som mal záujem prísť do Spartaka. Následne to bola otázka niekoľkých telefonátov medzi oboma klubmi. Vzniklo z toho ročné hosťovanie s opciou na prestup," povedal 31-ročný rodák z Prahy pre web Spartaka.

Rada bude trénerovi Radoslavovi Látalovi k dispozícii už pre prvé predkolo Ligy majstrov. "Bíli andeli" nastúpia už v stredu o 18.00 h doma proti HŠK Zrinjski Mostar. "V minulej sezóne som registroval, že sa Spartak tešil z majstrovského titulu. O to väčšia motivácia bola sem prísť. Angažmán je zaujímavý tiež európskymi pohármi, ktoré sú pre hráča najviac. Teším sa na to," dodal Rada, ktorý má na konte aj reprezentačné štarty. Pod vedením Pavla Vrbu nastúpil za Česko proti Švédsku a Škótsku.