Nechce sa upnúť na Kováča, ale zanechať vlastný dojem

Nechce sa upnúť na Kováča, ale zanechať vlastný dojem

Bývalý brankár slovenskej reprezentácie do 21 rokov Adrián Chovan zvolil hosťovanie v Zlatých Moravciach ako šancu na výrazný impulz vo svojej seniorskej kariére.

Brankár Adrián Chovan sa zaoberal svojou budúcnosťou už dlhšie. V Trenčíne nedostával dostatočný priestor pri Igorovi Šemrincovi, v Zlatých Moravciach bude bojovať o post jednotky medzi žrďami s Martinom Krnáčom. S ViOnom sa dohodol na ročnom hosťovaní.

„Odchod na hosťovanie sa začal riešiť ku koncu minulej sezóny. Nebol som v kontakte s ViOnom, boli tam iné mužstvá. Všetko sa však potom rýchlo zbehlo. Hosťovanie sme dotiahli vo štvrtok a v piatok som už išiel na prvý zápas. Veľmi sa teším na novú sezónu. V Zlatých Moravciach je výborný tréner, dobrá partia a tiež skvelé podmienky,“ povedal brankár bývalej reprezentácie do 21 rokov, ktorá Slovensko vlani úspešne reprezentovala na majstrovstvách Európy v Poľsku a dodal: „Najdôležitejšie bude zostať zdravý a od toho sa bude všetko odvíjať.“

Futbalisti Zlatých Moraviec nemajú za sebou dobrú jarnú časť. Po jeseni sa chceli ešte pobiť o prvú šestku, po jari museli byť spokojní so záchranou. Aj preto teraz káder prechádza veľkou obmenou. „S mužstvom som bol iba krátko, ťažko je mi hodnotiť. Vyzerá to však fajn, hoci tréneri káder ešte len postupne dávajú dohromady. Verím, že to bude dobré,“ vyhlásil 22-ročný gólman.

Adriána Chovana čakajú v budúcej sezóne aj zápasy proti jeho bývalému klubu – AS Trenčín. „Nebudem to brať nejako extra, aby som sa nedostal pod tlak. Bude to pre mňa zápas ako každý iný v lige.“

V uplynulých sezónach strážil bránu ViOnu gólman s reprezentačnými skúsenosťami Pavel Kováč, ktorý sa navyše vo veku 43 rokov stal historicky najstarším hráčom vo Fortuna lige. „Určite bude veľmi ťažké nadviazať na neho, pretože je to rekordér a to hovorí za všetko. Odvádzal dlhodobo výbornú robotu. Nechcem sa upnúť na to, že ho chcem prekonať. Chcem zanechať svoj dojem a ísť svojou cestou,“ doplnil Adrián Chovan.

  

S KONKURENTOM MÁ SKVELÝ VZŤAH

Adrián Chovan aj napriek nespornému talentu kryl v Trenčíne chrbát Igorovi Šemrincovi. Skúsenejší brankár si dokázal udržať post jednotky. Chovan teda minimálne na rok odchádza, no na vzťahoch medzi brankármi sa nič nemení. „Bolo to fajn. Keď som prišiel do áčka, trávil som s Igorom veľa času. Po tréningoch sme chodili spolu domov, bývali sme blízko vedľa seba. Tešilo ma, že som mal pri sebe niekoho, kto ma dokázal usmerniť. V Trenčíne odviedol a stále odvádza obrovský kus roboty. Niekedy mi príde, že ľudia to berú ako samozrejmosť. Budem na neho spomínať len v dobrom a určite zostaneme v kontakte. Sme skvelí kamaráti a verím, že takto to zostane aj naďalej,“ uzavrel Adrián Chovan.