Nový štadión novým impulzom

Nový štadión novým impulzom

Lukáš Hroššo sa už teší na pôsobenie Nitry vo vynovenom domove.

7480 miest – taká je kapacita nového nitrianskeho štadióna, ktorý je už takmer hotový. Mužstvo spod Zobora sa predstaví na svojom vynovenom stánku už v 3. kole Fortuna ligy 2018/19 proti Dunajskej Strede. Prvý duel s Trenčínom absolvujú hráči minuloročného nováčika ešte v Zlatých Moravciach. Nitrania trénujú v domácich podmienkach, šatne majú v provizórnych unimobunkách. Na nové zázemie sa už veľmi tešia. Po prehliadke štadióna predstúpil pred médiá odchovanec Nitry a jeden z najskúsenejších hráčov – brankár Lukáš Hroššo.

 

Ako sa vám páči nový stánok?
Veľmi. Jeho stavbu sme sledovali od začiatku a postupne, keďže naše prechodné šatne máme blízko. Teraz sme sem prišli po dlhšej dobe po dovolenkách. Ten pohľad je naozaj super a pre nás je to taký impulz do ligy. Teší nás, že tu môžeme hrať.

Domáce prostredie vám zrejme chýbalo.
Konečne po polroku sa predstavíme pred vlastnými fanúšikmi. Musíme sa na to dobre pripraviť a teraz najmä poriadne trénovať, aby sme boli vo výbornej forme.

Provizórne podmienky, ktoré teraz máte k dispozícii, utužili kolektív?
Kolektív bol výborný už predtým. Dôležité je, že v stiesnených priestoroch neprišla „ponorka“. Nemáme žiadny problém. Stojí za to počkať si.

Aké bolo sledovať vývoj projektu deň čo deň?
Príjemné, štadión nám rástol pred očami. Je naozaj pekný.

Ako ste sa cítili v prechodnom domove v Zlatých Moravciach?
Ďakujeme im za podmienky, ktoré nám vytvorili. Majú pekný, výborný štadión. Verím, že taký bude aj ten náš. Ihrisko bolo vždy skvele pripravené. Som rád, že máme s nimi dobré vzťahy a že nám takto pomohli.

Po siedmom mieste v nováčikovskej sezóne by ste zrejme na novom štadióne chceli viac.
Formát ligy je jasný, určite by sme chceli skončiť aspoň o tú priečku vyššie. To však chce každé mužstvo a nás čaká ťažká sezóna. Bodaj by sme mali taký istý začiatok ako vlani.

Ako vnímate, že sa váš káder zatiaľ príliš nezmenil?
Pre nás je to veľmi dôležité. Od druhej ligy sme v podstate pohromade, mužstvo sa citlivo dopĺňa. Verím, že tréneri a vedenie sa rozhodnú pre správnych hráčov, ktorí nám pomôžu.

  

IVAN GALÁD CHCE NA NOVOM ŠTADIÓNE HRAŤ DOBRÝ FUTBAL

Tréner Nitry Ivan Galád predstúpil pred hráčov s krátkym príhovorom na netradičnom mieste. Chlapcom nepovedal pár slov v šatni, ale priamo na tribúne nového štadióna. Aj to je dôkazom toho, že pod Zoborom sa už nevedia dočkať úvodného duelu v novom domove. „Tešíme sa, že tu bude krásny štadión. Už len hrať na ňom dobrý futbal a všetko bude fajn,“ povedal Ivan Galád.