Rossi na štarte prípravy: Chceme sa zlepšiť

Rossi na štarte prípravy: Chceme sa zlepšiť

V Dunajskej Strede ešte plánujú vystužiť stred poľa, v ktorom zaznamenali zatiaľ najväčšie straty.

Prípravu na novú sezónu začali v piatok aj futbalisti DAC Dunajská Streda. Na úvodnom tréningu privítal tréner Marco Rossi osemnásť hráčov. Chýbal ľavý obranca Eric Davis, ktorý je s reprezentáciou Panamy na MS v Rusku. Kvarteto Marin Ljubičič, Erik Pačinda, Ľubomír Šatka a Kristóf Domonkos sa pripojí k mužstvu neskôr. Trojlístok Roland Černák, Cesar Blackman, Benjamín Száraz trápia zranenia, novú akvizíciu Maksyma Treťjakova čakajú lekárske testy. "Začíname s pätnástimi hráčmi a tromi brankármi, pričom už o štyri týždne musíme byť pripravení hrať Európsku ligu. V minulej sezóne sme skončili tretí, s najlepšou jarnou časťou v histórii klubu. Chceme sa zlepšiť, ale to by sme potom mali skončiť druhí alebo prví, čo bude veľmi ťažké," povedal Rossi.

Na Žitnom ostrove už nepokračuje štvorica hráčov. Trojici Yves Simon Pambou, Marko Živkovič a Achille Kwin sa skončili zmluvy. Maďarskému stredopoliarovi Zsoltovi Kalmárovi vypršalo hosťovanie a vráti sa do nemeckého klubu RB Lipsko. Pred začiatkom letnej prípravy si DAC upísal dvoch nových hráčov. Z Michaloviec prišiel ľavý obranca Milan Šimčák a z ukrajinského klubu Černomorec Odesa ofenzívny hráč Maksym Treťjakov. Ďalším novým hráčom je brankár Adrián Slančík, ktorý prestúpil z Prešova, na skúšku prišiel Rumun Nicolae Carnat z Wolverhamptonu. Navrátilcami z Komárna sú Dominik Špiriak a Kristóf Domonkos. Lukáš Čmelík je na skúške v ukrajinskom tíme Vorskla Poltava, kým Bence Mervó a Matej Slávik si môžu hľadať nové pôsobiská.

"Ak mám byť úprimný, poznám Šimčáka, ktorého som videl hrať proti nám a ukázal sa v dobrom svetle. Ostatných som videl len na videách. Uvidíme po týždňoch prípravy, ako môžu byť prospešní pre mužstvo. Som rád, že Šatka, Pačinda a Davis sú ešte s nami. V ďalších dňoch uvidíme, kto zostane v mužstve a potom môžeme hovoriť o nových posilách. V tomto momente som čakal, že niektorí ďalší hráči odídu z mužstva, ale teším sa, že sú ešte tu. Keď však odídu, musíme ich nahradiť. Potrebujeme hráča do stredu poľa, lebo sme stratili Kalmára a Simona, dvoch hráčov zo základnej zostavy," dodal tréner Rossi.

Futbalisti Dunajskej Stredy sa budú pripravovať v domácich podmienkach, následne absolvujú týždňové sústredenie v rakúskom St. Pöltene. V pláne je päť prípravných zápasov, počas ktorých si zmerajú sily s maďarským majstrom Videotonom i vicemajstrom Ferencvárosom Budapešť. Dunajská Streda odohrá prvý súťažný zápas už vo štvrtok 12. júla, keď nastúpi v prvom zápase 1. kola kvalifikácie Európskej ligy.      

  

Káder DAC Dunajská Streda na začiatku letnej prípravy:

brankári: Macej, Jedlička, Slančík

hráči v poli: Huk, Šimčák, Špiriak, Záhumenský, Koštrna, Kone, Aluku, Herc, Kontár, Vida, Liašenko, Bayo, Divkovič, Almási, Carnat

  

Program prípravných zápasov:

20. júna: DAC - 1. SC Znojmo
21.-28. júna: sústredenie v St. Pöltene
23. júna: FC Blau-Weiss Linz - DAC
26. júna: DAC - Videoton Székesfehérvár
30. júna: DAC - Ferencváros Budapešť
5. júla: súper a miesto v štádiu riešenia