V Michalovciach Španiel Carrasco aj Albánec Rota

V Michalovciach Španiel Carrasco aj Albánec Rota

Po Milanovi Šimčákovi sú na odchode zo Zemplína Martin Koscelník i Martin Bednár, možný je aj transfer Matúša Kiru.

Španiel Hector Carrasco a Albánec Llazaros Rota sa vo štvrtok zapojili do predsezónnej prípravy MFK Zemplín Michalovce. S mužstvom už bol aj hlavný tréner Anton Šoltis, ktorý na pondelňajšom úvodnom tréningu chýbal z rodinných dôvodov.

Carrasco je odchovanec RCD Mallorca a môže hrať na kraji obrany i zálohy. Michalovčania ho testovali už v roku 2013. Rota nastupuje ako stopér, krajný obranca či defenzívny stredopoliar, na jar pôsobil v druholigovom Slavoji Trebišov. "Carrasco je u nás na skúške, po piatich rokoch bude mať opäť šancu presvedčiť o svojich kvalitách. V prípade Rotu sa už pracuje na jeho prestupe do nášho klubu. Ďalšie posily sú v štádiu riešenia," prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík pre portál korzar.sme.sk.

Do konca roka bude v Michalovciach hosťovať poľský útočník Dawid Kurminowski z Lechu Poznaň. Naopak, Milan Šimčák prestúpil do Dunajskej Stredy a Martin Koscelník má namierené do českého Liberca. Obaja sa s novými zamestnávateľmi dohodli na zmluvách na tri roky. Možný je odchod brankára Matúša Kiru. "Takmer naisto odíde aj mládežnícky reprezentant Martin Bednár. Počas budúceho týždňa sa majú ohlásiť záujemcovia zo zahraničia a potom budeme múdrejší," dodal Laurinčík.