Ďakuje Fiorentine aj Žiline

Ďakuje Fiorentine aj Žiline

Dávid Hancko je odhodlaný využiť veľkú šancu.

Žilina dokázala aj v letnom prestupovom termíne posunúť svoju oporu do špičkovej zahraničnej súťaže. Obranca slovenskej reprezentácie do 21 rokov Dávid Hancko prestúpil zo Žiliny do talianskej Fiorentiny, kde podpísal zmluvu na päť rokov. „Zbehlo sa to veľmi rýchlo. Som neuveriteľne šťastný a vďačný za takúto príležitosť. Vždy bolo mojím snom posunúť sa do jednej z najlepších líg na svete. Serie A určite taká je,“ teší sa na novú výzvu talentovaný futbalista.

Dvadsaťročný zadák zužitkoval svoj talent aj prostredie v Žiline, ktoré praje mladým hráčom. „Ďakujem Fiorentine za šancu a Žiline za pomoc a energiu, ktorú do mňa vložili tréneri v mládeži aj v seniorskom tíme. Boli to krásne časy, táto kabína sa mi bude ťažko opúšťať. Keď som videl chalanov, ako mi gratulovali, bolo to nádherné. Veľmi si to vážim, aj po ich chrbtoch som sa dostal hore. Ďakujem aj rodine, bez nej by som nebol taký, aký som,“ povedal Dávid Hancko.

Šikovný obranca, ktorý môže hrať na poste stopéra aj na ľavom kraji defenzívnej formácie, chce napodobniť stopy Milana Škriniara. Teraz už stabilný člen seniorskej reprezentácie odišiel začiatkom roka 2016 do Sampdorie Janov a dnes má za sebou premiérovú sezónu v Interi Miláno. „Mojím cieľom je presadiť sa. Chcem hrávať. Nechcel by som ísť do klubu, kde nedostanem šancu. Verím, že príležitosť príde a že budem na tom dobre po zdravotnej stránke, aby som mohol ukázať takú kvalitu, akú som ukazoval doteraz v Žiline,“ vyhlásil Hancko po prestupe do tímu, ktorý v minulej sezóne Serie A obsadil 8. pozíciu: „Pomaly mi dochádza, do akého veľkého klubu som prestúpil. Ukázalo sa mi, čo znamená tvrdá práca. Urobím všetko pre to, aby som presvedčil, že na to mám a pravidelne tam hrával.“

  

DO TALIANSKA AJ MRÁZ?

Dávid Hancko nemusí byť jediným hráčom, ktorý v lete odíde zo Žiliny do Serie A. Médiá už prišli s informáciou, že o najlepšieho strelca uplynulej fortunaligovej sezóny Samuela Mráza sa zaujíma nováčik Empoli. „Niečo sa rieši, ale pokiaľ vec nebude istá, moja myseľ zostáva v Žiline. Uvidíme, čo ukáže najbližšia budúcnosť. Chcem sa zatiaľ plne sústrediť na MŠK,“ komentoval prestupové šumy Mráz.

  

KENTOŠ TO BERIE POZITÍVNE

Po odchode Adriána Guľu k reprezentácii do 21 rokov sa novým žilinským trénerom stal Jaroslav Kentoš. Hoci prišiel o jednu zo svojich opôr, rozhodne nezúfa: „O Žiline je známe, že hráčsky káder sa často obmieňa. Našou filozofiou je vychovávať hráčov a posunúť ich do silných európskych súťaží. Teší ma, že sa nám to v posledných rokoch darí. Je to vizitka klubu, všetkých trénerov, ktorí pracujú v akadémii, trénerov áčka a tiež hráčov. Bol som na podobnú vec pripravený, dáme priestor ďalším mladým futbalistom.“