Hancko do Fiorentiny, do Serie A možno aj Mráz

Hancko do Fiorentiny, do Serie A možno aj Mráz

Stopér Žiliny Dávid Hancko kráča v talianskych stopách svojho bývalého spoluhráča Milana Škriniara.

Slovenský reprezentant do 21 rokov Dávid Hancko mieri z MŠK Žilina do najvyššej talianskej súťaže. Dvadsaťročný obranca už podpísal päťročný kontrakt s ACF Fiorentina, ôsmym tímom uplynulého ročníka Serie A.

Podľa talianskych médií predstavuje odstupné za Hancka viac než tri milióny eur, s bonusmi by mohla suma dosiahnuť až štyri milióny. Tranfser už potvrdili aj Žilinčania. Hancka, ktorý je schopný hrať na poste stopéra i ľavého obrancu, v januári zaradila Európska futbalová únia (UEFA) medzi 50 najväčších talentov sveta. V žilinskom A-tíme pôsobil dva roky, vo Fortuna lige debutoval 12. marca 2016 v zápase s Podbrezovou. Rodák z Prievidze nastupoval aj v mládežníckych reprezentačných výberoch, na konte má sedem štart v drese "dvadsaťjednotky". V Žiline mal kontrakt platný do 30. júna 2020.

"Je to splnený sen a ďakujem aj touto cestou celému klubu, trénerom a spoluhráčom, ktorí ma posunuli až do Fiorentiny. Žilina mi dala príležitosť, za čo jej bude vďačný do konca života. Dnes som ešte prišiel na začiatok letnej prípravy a už večer odlietam do Talianska. Všetko sa to upieklo veľmi rýchlo, boli tam aj ďalšie ponuky zo Španielska a Talianska. Fiorentina mala o mňa veľký záujem. Dôležité je, že cítim možnosť sa tam presadiť," povedal Dávid Hancko pre stránku MŠK.

S 19 gólmi najlepší strelec Fortuna ligy 2017/2018 Samuel Mráz zaujal predstaviteľov FC Empoli a mohol by posilniť víťaza Serie B 2017/2018, a teda nováčika najvyššej súťaže Empoli FC. Podľa talianskych médií by mal klub z mestečka ležiaceho necelých tridsať kilometrov od Florencie, zaplatiť Žiline za talentovaného zakončovateľa 1,5 milióna eur. Mráz debutoval vo Fortuna lige v apríli 2014 v drese Senice, do Žiliny zamieril vlani počas zimnej prestávky. Pravidelne nastupoval aj v mládežníckych výberoch, za SR "21" odohral štyri zápasy a strelil tri góly.